FacebookTwitterLinkedIn

În ultimul trimestru al anului trecut, companiile din domeniul IT&C au dominat tranzacțiile de închiriere a spațiilor de birouri în principalele orașe din țară, în afara Bucureștiului. Astfel, cele mai mari suprafețe s-au închiriat în Iași, Timișoara și Cluj Napoca arată datele companiei de consultanță imobiliară Fortim Trusted Advisors, membră a alianței BNP Paribas Real Estate. 

O altă caracteristică importantă a sectorului a fost faptul că au dominat închirierile noi, în pofida renegocierilor. Cele mai mari suprafețe au fost închiriate la Iași (peste 6.600 mp), în UBC, Iulius Town și Palas Campus, toate deținute de grupul Iulius, care domină piața regională. Aici și-au găsit spații noi de birouri companii precum Infineon Technologies, Marquardt, Bitdefender, HTEC sau Godaddy, majoritatea din sectorul IT&C. 

Spre Cluj Napoca s-au îndreptat companii care au închiriat, cumulat, în jur de 3.600 mp, precum Globant, PKF Econometrica și IBM (renegociere), în timp ce în Timișoara ZF R&D Tech Center a închiriat 2.800 mp în UBC 3, în ansamblul mixt din cadrul Iulius Town. În total, în Timișoara s-au închiriat peste 4.100 mp de spații de birouri în trimestrul patru al anului trecut, ceea ce plasează orașul pe locul doi în rândul centrelor de afaceri secundare, după Iași.