FacebookTwitterLinkedIn

Oficialii Purcari Wineries au lansat un nou brand de vinuri pe piața din România și Republica Moldova: Crama Domeniile Cuza.

Vinul din acest brand este produs la hotarul de sud al Republicii Moldova, în localitatea Alexandru Ioan Cuza. Acesta este și motivul pentru care brandul are ca slogan „vinuri ce scriu istorie. Din 1864”. Potrivit reprezentanților cramei, detaliul unic al acestui brand este banda roșie cu margini aurite regăsită pe eticheta produsului. Aceasta simbolizează banderola purtată de Alexandru Ioan Cuza ca parte a uniformei sale.

Noua gama de vinuri este formată din șapte produse (vinuri seci) și este comercializată în hypermarketuri ca Mega Image, cora, Auchan, Carrefour, Kaufland, dar și în mediul online.

Podgoria din care provin vinurile Cramei Domeniile Cuza se întinde pe aproximativ 600 de hectare de viță de vie, pe care se regăsesc atât soiuri autohtone (Rară Neagră, Fetească Neagră, Viorica), dar și soiuri nobile europene precum Cabernet Sauvignon, Saperavi, Malbec, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

În total, grupul Purcari gestionează aproximativ 1.450 de hectare de podgorii. Printre brandurile grupului se regăsesc: Purcari, Bostavan, Bardar, Crama Ceptura, Domeniile Cuza și Angel’s Estate.

Conform statisticilor preliminare, anul trecut, grupul a raportat venituri de peste 302,6 milioane de lei, în creștere cu 22% față de cele înregistrate în 2021.