FacebookTwitterLinkedIn

NASA a anunţat că a încheiat un parteneriat cu Pentagonul pentru a dezvolta o rachetă propulsată cu energie nucleară cu scopul de a trimite oameni pe planeta Marte.

Bill Nelson, administratorul general al agenţiei spaţiale americane, a anunţat că NASA s-a asociat cu agenţia de cercetare din cadrul armatei Statelor Unite, DARPA, pentru „a dezvolta şi a testa o tehnologie avansată de propulsie nucleară termică începând din 2027″.

Bill Nelson: „Cu ajutorul acestei tehnologii, astronauţii vor putea să călătorească spre şi dinspre spaţiul îndepărtat mai repede ca oricând, având capacitatea necesară pentru realizarea unor misiuni către planeta Marte”, conform Agerpres.

DARPA, divizia ştiinţifică a armatei americane, se află la originea multor inovaţii din secolul al XX-lea, inclusiv a internetului.

„DARPA şi NASA au o istorie îndelungată de colaborări fructuoase”, a declarat directoarea agenţiei militare de cercetare, Stefanie Tompkins, care a dat ca exemplu racheta Saturn V, utilizată în timpul misiunilor Apollo spre Lună.