FacebookTwitterLinkedIn

Parte importantă din programul de healthcoaching, mișcarea remodelează din toate punctele de vedere: fizic, mental, emoțional. Doar prin mișcare ajungem să ne reconectăm cu propriul corp, să facem pace cu el. Alegeți să vă antrenați corpul, ca să vă reconstruiți, să vă remodelați. Mișcarea înseamnă viață. Activitatea fizică vă va ajuta să vă relaxați, să vă concentrați mai bine, va îndepărta starea de epuizare pe care o simțiți, vă va ajuta să vă odihniți, va avea un efect revigorant asupra corpului în timpul zilei, va îndepărta starea de anxietate și irascibilitate.

Ce mai face mișcarea pentru corpul nostru? Accelerează metabolisml, ține sub control poftele alimentare și mai ales pofta de dulce, protejează împotriva bolilor, accelerează topirea depozitelor de grăsime, tonifiază. Dar pentru minte? Sporește încrederea în sine, îmbunătățește psihicul, stimulează activitatea intelectuală, concentrarea și creativitatea.

Faceți din mișcare un stil de viață, împreună cu familia și prietenii! Și nu uitați, orice fomă de mișcare e mai bună decât nicio formă de mișcare. Orice pas înainte e mai bine decât nimic. Acordați-vă această șansă: începeți să vă cunoașteți mai bine mobilizându-vă corpul! Mușchii voștri se vor bucura, bolile vor fi alungate, speranța de viață va crește. Cine nu vrea așa ceva?

Găsiți forma de mișcare potrivită!

Săritura cu coarda

Sunt forme de mișcare la care poate nu v-ați gândit până acum și care pot fi efectuate acasă: mișcarea pe stepper, mersul pe loc sau pe bandă, săriturile cu coarda, mersul pe scări, dansul.

Puteți practica acasă forme de mișcare care antrenează axa body&mind&spirit: yoga, pilates, stretching.

Mersul pe jos

Este cea mai simplă, ieftină și ușoară formă de mișcare. E o activitate la îndemâna tuturor, se poate efectua oriunde vă aflați – acasă, la sală, în concediu, alături de copii.

Puteți face și altceva în același timp – să ascultați muzică sau un audio book.

Exerciții de tip aerobic

Pentru rezultate cât mai bune este recomandat să alternăm mai multe tipuri de mișcare. Exercițiile de tip aerobic precum alergarea, pe bandă, bicicleta eliptică, stepperul  sunt foarte bune pentru creșterea rezistenței cardiovasculare, slăbire, oxigenarea musculaturii și ajută la eliberarea unei cantități mari de endorfine, ceea ce ne va oferi o stare de bine.

Antrenamente cu greutăți

Antrenamentele de tip anaerob implică, în general, ridicarea de greutăți și creșterea rezistenței musculare (tonifierea sau creșterea masei musculare). 3 zile pe săptămână pentru mers la sala de sport sunt suficiente dacă efectuați tipul de mișcare potrivit și corect. Efortul trebuie crescut progresiv, iar lucrul cu un antrenor personal poate fi extrem de benefic pentru învățarea corectă a mișcărilor și lucrul pe diferite grupe de mușchi.

Florina Badea – Health&Food Coach, healthy lifestyle blogger, trainer

De formație educator și de profesie consultant în comunicare și PR, Florina a făcut trecerea către health&food coaching în anul 2015. Este certificată național și internațional – la dr. Sears Wellness Institute. Promovează conceptul L.E.A.N (Lifestyle, Exercise, Attitude, Nutrition), atât în sesiunile unu la unu, cât și în cadrul atelierelor de nutriție pentru copii și părinți. Florina este creatoarea proiectelor „Copilul meu nu mănâncă“, „Fit“ (dedicat femeilor care vor să învețe o altă relație cu mâncarea), „Food for Brain“ – proiect dedicat companiilor care prețuiesc sănătatea angajaților lor și scrie pe florinabadea.ro.