FacebookTwitterLinkedIn

Grupul de cercetare avansată a bateriilor Tesla din Canada, în parteneriat cu Universitatea Dalhousie, a lansat o lucrare despre o nouă baterie pe bază de nichel care ar putea dura 100 de ani, comparabilă cu celulele LFP (litiu/fier/fosfat) în ceea ce privește încărcarea și densitatea energiei.

Potrivit publicației Electrek, în 2016, Tesla a stabilit „Tesla Advanced Battery Research” în Canada printr-un parteneriat cu laboratorul de baterii al lui Jeff Dahn de la Universitatea Dalhousie din Halifax.

Dahn este considerat un pionier în cercetarea bateriilor Litiu-ion și s-a ocupat de cercetarea acestora aproape de când au fost inventate, fiind creditat că a ajutat la creșterea ciclului de viață al celulelor, ceea ce a ajutat la comercializarea acestora. Munca sa se concentrează acum în principal pe o potențială creștere a densității și durabilității energiei, scăzând totodată costurile.

Grupul de lucru a conceput deja mai multe brevete și lucrări despre baterii pentru Tesla, care  și-a prelungit recent contractul cu grupul până în 2026. Cea mai recentă lucrare descrie o chimie a bateriilor pe bază de nichel menită să concureze cu celulele bateriei LFP în ceea ce privește longevitatea, păstrând în același timp proprietăți cum ar fi o densitate mai mare de energie, ceea ce permite o autonomie mai lungă.