FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Bobnet, care a dezvoltat startup-ul Bob Concierge, a lansat pe piața locală un nou produs IoT dezvoltat cu ajutorul tehnologiei avansate, ce se adresează operatorilor din HoReCa, Bob Bistro.

Bob Bistro este de fapt o soluție de restaurant complet automatizat ce constă într-o serie de dispozitive inteligente tip frigider, echipate cu inteligență artificială și cu o tehnologie Grab & Go cu sute de senzori, cu scopul de a vinde produsele culinare proaspete în mod automatizat, fără a fi necesară în niciun fel intervenția umană pentru servirea acestora.

„Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă în prezent antreprenorii din HoReCa este lipsa forței de muncă, care a fost accentuată de pandemie. Ca antreprenor vrei să ai angajați pe care să-i poți plăti bine, dar pe de altă parte, îți dorești să vinzi și la un preț bun produsele. Și, atunci, în această formulă, va exista o limită cu privire la costul cu resursa umană. Însă, odată ce ai automatizat partea de vânzare, îți permiți să păstrezi angajații buni în continuare fără însă să mai ai nevoie să-ți mărești echipa. Astfel, poți să-i loializezi pe cei pe care-i ai deja prin majorarea salariului, de exemplu”, a explicat pentru Forbes România, Mihail Girnet, CEO-ul Bobnet.

Potrivit acestuia, întregul proces de utilizare a acestui restaurant nu necesită implicarea umană pentru vânzare, plată și facturare, pentru că totul este administrat automat de sistemul de logistică și tehnologia Bobnet.

În plus, printre avantajele noului sistem de servire a meselor, se numără și reducerea risipei de alimente, un control mai bun asupra calității și prospețimii mâncării, programul non-stop și costurile reduse de mentenanță și cu personalul, susțin reprezentanții grupului.

„Consumatorii preferă să cumpere cel mai proaspăt produs, de aici și până la accentuarea risipei alimentare în industria HoReCa nu mai este decât un singur pas. Acesta este și motivul pentru care am creat soluția. Tu, ca antreprenor în HoReCa, nu mai ai de a face cu produse care expiră, pentru că produsele își păstrează aceleași proprietăți și a doua, și a treia zi”, a mai completat CEO-ul Bobnet.

Bob Bistro poate fi implementat în mai multe locații precum fabrici, clădiri de birouri, hoteluri și pensiuni, școli și spitale.

Recent, grupul Bobnet a deschis o fabrică de dispozitive de tip Internet of Things (IoT) pentru retail şi logistică la Piteşti. În următorii ani, compania și-a propus să investească în creșterea capacității de producție a acesteia între 5 și 10 milioane de euro.