FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul independent de jocuri video Amber Studio primește o finanțare de 20 milioane de dolari de la un fond consiliat de Emona Capital LLP din Londra în vederea accelerării dezvoltării globale a companiei prin realizarea de tranzacții de tip M&A.

„După aproape un deceniu de dezvoltare pur organică, suntem încântați să intrăm într-o nouă etapă pentru Amber, o perioadă de creștere și mai accelerată.”, a declarat Jaime Giné, CEO Amber.

În acestei operațiuni, Amber este evaluată la 190 de milioane de dolari.

O parte dintre fonduri vor fi investite în infrastructura internă a Amber pentru a susține expansiunea organică rapidă.

Înființată în 2013 în București, Amber are aproximativ 1.200 de angajați care lucrează în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kiev, Varșovia, San Francisco și Los Angeles.

Fondurile de la Emona Capital și profiturile proprii ale Amber vor finanța fuziunile, achizițiile și preluările de studiouri din întreaga lume, care vor completa rețeaua existentă a Amber și vor asigura prezența acesteia pe piețele emergente cu potențial ridicat de creștere.

Pe lângă expansiunea companiei în noi arii geografice, Amber vizează extinderea gamei de servicii oferite și introducerea de noi specializări în genurile de jocuri.

În ultimii cinci ani, veniturile Amber au înregistrat o rată de creștere anuală de peste 50%. În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 30 de milioane de dolari, mai mare cu 56% față de anul precedent.

Aproximativ 70% din venituri au fost generate de proiectele de dezvoltare de jocuri, în timp ce restul au reprezentat venituri provenite din servicii de asistență pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calității, servicii suport pentru clienți și localizare.

Compania colaborează cu branduri globale, precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company și N3twork.