FacebookTwitterLinkedIn

Compania românească de dezvoltare de software Tara Interactive lansează o linie afaceri dedicată implementării de tehnologii Web 3 ca urmare a cererii tot mai mari din partea clienților. Compania se așteaptă ca noile servicii să asigure 10% din vânzări în următorii doi ani.

”Noua generație World Wide Web permite democratizarea serviciilor și descentralizarea informației, prin utilizarea unor tehnologii precum blockchain, NFT și cryptocurrencies”, a anunțat compania.

TARA Interactive estimează că aproximativ 10% din vânzările totale ale companiei vor fi generate, în următorii 2 ani, din implementări ale tehnologiilor Web 3, care oferă oportunități pentru produse creative cu aplicabilitate în toate industriile, de la implementarea tehnologiei blockchain în interiorul companiilor, până la oferirea de servicii în Metaverse.

Fortune Business Insights plasează valoarea pieței de blockchain la 4,7 miliarde de dolari în 2021, cu o estimare de creștere la peste șapte miliarde de dolari în 2022 și la aproape 164 de miliarde de dolari în 2029, cu o rată anuală de creștere de 56%.

Tehnologia blockchain este utilizată de cel puțin 40 de bănci centrale și în peste 200 de inițiative publice din 45 de țări la nivel mondial.

TARA Interactive are 50 de angajați în birourile din București și Chișinău și desfășoară proiecte internaționale (SUA, Marea Britanie, Europa, România, etc), în domenii precum fintech, sport, consultanță, transport, logistică, ecommerce și retail.