FacebookTwitterLinkedIn

Grecia a anunțat că certificatul verde nu mai este obligatoriu la intrarea în țară, începând cu 1 mai, pe toată durata sezonului estival. Cei care călătoresc în Grecia nu mai trebuie să prezinte documente care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, potrivit unui informări postate pe grupul Forum Grecia.

”Începând cu 1 mai 2022, nu mai este nevoie să se prezinte certificat de vaccinare, boală sau testare pentru intrarea în Grecia. Utilizarea certificatului EUDCC (Certificat Digital European Covid) pentru turişti este suspendată”, arată informarea, potrivit News.ro.

Pe plan intern, de la 1 mai până la 31 august 2022, cetăţenii nu mai sunt nevoiți să prezinte certificatul verde pentru a avea acces în spaţii închise (restaurante, magazine cu amănuntul, etc.)

”Excepţie fac angajaţii nevaccinaţi din spitale, case de bătrâni sau instituţii pentru persoane bolnave care vor face 2 teste rapide pe săptămână”, se mai arată în informare. Folosirea măştii va rămâne obligatorie în interior cel puţin pe toată durata lunii mai.