FacebookTwitterLinkedIn

Grain Bags România, furnizor de soluții pentru depozitarea în silobag-uri (sac industrial, fabricat din polietilen elastic, care asigură conservarea în condiții optime a recoltei), a raportat pentru 2021 vânzări cu 99% în ceea ce privește silobag-urile, comparativ cu 2020, și cu 48% mai multe, față de anul 2019.

Compania 100% românească, înființată în anul 2015, a fost, anul trecut, pe un trend ascendent, pe toate segmentele privind vânzările. Ca cifră, în 2021, Grain Bags România a vândut peste 2.000 de saci destinați depozitării nu doar în fermele de la noi, ci și peste hotare.

În plus, reprezentanții companiei au subliniat că la capitolul utilajele vândute s-a înregistrat o cifră mai mare cu 84 de procente, comparativ cu 2020, și cu 120%, față de 2019. 

„ (…) după ce observă utilitatea sistemului, fermierii nu mai închiriază utilajele, ci preferă să le achiziționeze de la noi. Astfel, se explică această creștere mare”, a explicat Narcis Ranghiuc, director general Grain Bags România, în cadrul unui eveniment.

Deși România deține, pe hârtie, o capacitate de depozitare în silozuri și baze, de peste 26 milioane de tone, în realitate, o parte nu funcționează la capacitate maximă, situație ce-i nemulțumește pe mulți fermieri locali care se plâng de faptul că spațiile de depozitare devin tot mai insuficiente. Și, pe bună dreptate, dacă ținem cont că producția de cereale din România se află într-o continuă creștere, fiind estimată, potrivit datelor furnizate de Clubul Fermierilor Români la peste 34 de milioane de tone în anul agricol 2021, de patru ori mai mare decât în anul agricol 2007.

Mai mult, estimările arată că țara noastră se apropie de o producție de 40-45 de milioane de tone de cereale, în jurul anului 2030. 

Potrivit directorului general Grain Bags România, Narcis Ranghiuc, cele mai depozitate materii în sistemul silobag au fost, anul trecut: grâul, porumbul și floarea-soarelui, pe partea de cereale și crimping, siloz porumb și siloz lucernă, pe partea de furaje. Iar, recordul de încărcare în silobag pentru o singură zi, a fost de 2.500 de tone de grâu, realizat în județul Constanța, la un trader de cereale.  

Anul trecut, compania Grain Bags România a raportat o cifră de afaceri de 2,2 milioane de euro, dublu față de 2020, când cifra de afaceri trecuse puțin peste 1 milion de euro, iar oficialii companiei estimează pentru acest an o creștere a acesteia de 77 de procente.