Înainte ca pandemia să se declanșeze, mii de oameni lucrau pentru giganții tehnologici americani la sediul din zona Docklands din Dublin, clădire cu șapte etaje și o suprafață de 202.000 de metri pătrați, potrivit Bloomberg.
Clădirea a fost folosită anterior de către serviciul poștal de stat din Irlanda, An Post. A fost dezvoltat de Marlet Property Group înainte de a fi vândut către compania de investiții imobiliare din Singapore, Mapletree Investments, pentru 240 de milioane de euro (282 milioane de dolari) în iunie 2019.
„După multe deliberări, Google a decis să nu continue închirierea biroului în acest moment”, a declarat un purtător de cuvânt de la Google.
Google a refuzat să spună de ce a renunțat la acest acord, dar a declarat că este „angajat față de Irlanda” și că va „continua să investească” în operațiunile din țară.
Irlanda a devenit un hub major pentru Google, Apple și Facebook. Multe firme americane și-au înființat sediul european în țară, care are impozite pe profit mai mici decât Marea Britanie.
Zona Docklands din Dublin găzduiește deja un alt mare birou Google și un birou Facebook.
Mulți dintre angajații Google din Irlanda lucrează pe segmentul de relații clienți și este posibil ca managementul companiei să fi decis că este mai bine pentru ei să lucreze de acasă.
Google, care are aproximativ 200.000 de angajați în întreaga lume, a declarat inițial că angajații ar trebui să se aștepte să se întoarcă la birou în ianuarie 2021.
„Pentru a oferi angajaților posibilitatea de a planifica în avans, extindem opțiunea voluntară globală de a lucra de la domiciliu până la 30 iunie 2021 pentru roluri care nu trebuie să fie în birou”, a spus Sundar Pichai, director executiv Google.