Cautare
, Contributor

Internet |
|

Apple, Dropbox şi Google, investicate pentru practici anticoncurenţiale

Italia investighează serviciile de cloud computing ale Apple, Dropbox şi Google. Care sunt motivele?
 aboneaza-te
deep tech

Autoritatea pentru concurenţă din Italia investighează serviciile de cloud computing ale Apple, Dropbox şi Google, în urma audierii mai multor plângeri legate de practici anticoncurenţiale ale acestor companii, transmite CNBC, citat de news.ro.

Instituţia a lansat şase investigaţii referitoare la Google Drive, serviciul iCloud al Apple şi DropBox. Motivul? Cele trei companii nu au informat corect cum colectează şi folosesc serviciile lor datele consumatorilor, în scopuri comerciale.

De asemenea, Autoritatea pentru concurenţă din Italia acuză Dropbox că nu a oferit informaţii clare referitoare la modul în care consumatorii pot să renunţe la contractele lor.

Investigația se află într-un context tensionat, în care Uniunea Europeană vrea ca firmele de tehnologie să îşi clarifice termenii şi condiţiile şi să protejeze mai mult datele private ale consumatorilor. Rata atacurilor de tip ransomware a crescut dramatic în perioada pandemiei, iar companiile din domeniul tehnologiei sunt rugate să adopte măsuri eficiente în vederea prevenirii acestei amenințări.

Anul trecut, Facebook a acceptat să îşi modifice termenii şi condiţiile, la presiunea Uniunii Europene.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii