FacebookTwitterLinkedIn

Global Records, cel mai mare label independent din Europa Centrală și de Est, anunță semnarea unui parteneriat strategic cu Believe, una dintre cele mai mari companii digitale de muzică din lume, menit să dezvolte la nivel internațional catalogul și artiștii din portofoliu.

Împreună, cele doua companii au ca obiectiv creșterea exponențială a impactului pe care catalogul Global Records îl are la nivel global, în mediul digital. Odată cu noua înțelegere, Believe va deține 25% din Global Records.   

Cu birouri în România, Germania și S.U.A., Global Records este o companie centrată în primul rând pe muzică, având o reputație solidă de hitmaker în muzica dance. Compania a acumulat doar în 2023 peste 6 miliarde de stream-uri pe toate platformele, în timp ce întregul catalog a depășit 20 de miliarde de stream-uri până la această dată.

“Acest parteneriat semnifică un pas curajos spre viziunea noastră viitoare în muzică și în industria de divertisment. Combinând resursele noastre, vom oferi artiștilor același nivel de servicii și performanță ca orice altă casă de discuri de top, majoră sau independentă.”, explică Lucian Ștefan, CEO Global Records.

“Believe și Global Records au o cultură antreprenorială și o mentalitate comună, bazate pe independență, precum și un angajament de a dezvolta artiști locali în spațiul digital cu expertiză, respect, corectitudine și transparență. (…) Sunt convins că, împreună, vom construi un lider mondial în muzica dance, unul din puținele genuri muzicale cu adevărat digitale și internaționale ale zilelor noastre.”, completează și Denis Ladegaillerie, Fondator & CEO, Believe.

Global Records reprezintă cel mai mare grup de artiști, compozitori, producători muzicali și creatori de conținut din CEE, cu sedii în București, Berlin și Los Angeles. Are un model de operare 360, care include casa de discuri, serviciile de promovare și distribuție, publishing muzical, impresariat și vânzare de concerte, organizare de evenimente, serviciii de publicitate și agenție de endorsement. Global Record deține acțiuni în VIVA LA VIDRA PRODUCTION, cea mai cunoscută și de succes companie de producție de film din România ultimilor ani.

Cu 1919 angajați din peste 50 de țări, Believe este una dintre cele mai mari companii digitale de muzică din lume. Believe își propune să contribuie la dezvoltarea de artiști și case de discuri independente în era digitală, oferindu-le soluțiile de care aceștia au nevoie în activitatea lor. Believe oferă o diversitate de soluții prin portofoliul său de mărci care include Believe, TuneCore, Nuclear Blast, Naïve, Groove Attack, AllPoints, Ishtar and Byond. Believe este listată în compartimentul B de pe piață regulată Euronext Paris.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.