FacebookTwitterLinkedIn

Această acțiune, executată de Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti „Mazilu şi Asociaţii”, pornește de la o datorie de 395 milioane de euro a statului român către frații Micula. Ei au câștigat la Curtea de Arbitraj Internațional un proces cu statul român și trebuie să primească această sumă. În situația în care statul român nu a plătit această sumă, oamenii de afaceri Ioan și Viorel Micula s-au orientat cu sechestrul către companiile de stat.

”În data de 27 noiembrie 2019, Nuclearelectrica a primit de la Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti ‘Mazilu şi Asociaţii’ Procesul verbal de sechestru emis în data de 25 noiembrie 2019 în Dosarul de executare nr. 22/2014, creditori fiind Micula Ioan şi societăţile Multipack SRL şi Starmill SRL, prin care s-a declarat sechestru definitiv asupra unui număr de 67.071.301 acţiuni deţinute de statul român la SNN, cu o valoare nominală de 10 lei/acţiune, acţiuni administrate prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri”, se arată în raportul companiei Nuclearelectrica.

Compania subliniază faptul că va emite rapoarte curente privind evoluţia acestei situaţii.

La rândul său, pe 27 noiembrie 2019, Conpet a primit, din partea Societăţii Civile Profesionale de Executori Judecătoreşti Mazilu şi Asociaţii, Procesul Verbal de Sechestru emis în data de 25 noiembrie 2019 în Dosarul de executare nr. 22/2014, prin care s-a declarat sechestru definitiv asupra unui număr de 5.083.372 de acţiuni, cu o valoare nominală de 3,3 lei/acţiune, pe care debitorul statul român le deţine la Conpet, acţiuni administrate prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Deocamdată, la acest moment, executarea este suspendată provizoriu, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării.

VEZI AVERILE FRAȚILOR IOAN ȘI VIOREL MICULA