FacebookTwitterLinkedIn

Franța a câștigat teren în fața Marii Britanii în privința atragerii de investiții directe din străinătate, pe piața serviciilor financiare, potrivit unui raport realizat de compania de consultanță EY.

Marea Britanie își păstrează primul loc în clasamentul european – atrăgând 63 de proiecte în 2021, dar diferența față de Franța, clasată pe locul doi, s-a redus în ultima vreme. Astfel, Franța a  înregistrat 60 de proiecte anul trecut, cel mai mare număr din ultimul deceniu.

Ambele națiuni au atras un număr mai mare de proiecte în 2021 decât în ​​anul precedent: șapte pentru Marea Britanie și 11 pentru Franța – contrar tendinței de contracție din Europa.

Investițiile străine directe în serviciile financiare din Europa au scăzut cu 2,8% anul trecut, a declarat EY, citată de Reuters.

Faptul că Marea Britanie încă se clasează pe primul loc arătă că și-a păstrat atractivitatea pentru investitorii internaționali după Brexit, dar specialiștii de la EY au spus că Franța va ajunge Marea Britanie din urmă.

„Franța crește rapid, reducând decalajul față de Regatul Unit și chiar depășind-o în atragerea celui mai mare număr de proiecte de investiții din SUA, pentru prima dată”, a declarat Omar Ali, partener de management al serviciilor financiare la EY.

Spania, Germania și Irlanda au completat clasamentul primelor cinci țări din studiul EY.