Cautare
, Forbes Staff

Uncategorized |
|

#ForbesMoney: Weekly Briefing, 24 aprilie

Banca Transilvania și CEC Bank au lansat un serviciu de plăţi instant care asigură transferul banilor între cele două bănci, iar valoarea individuala a unei plăţi executate prin această opţiune este stabilită la sub 50.000 de lei.  Astfel, cele două bănci sunt primele instituții de credit care au introdus în oferta lor acest serviciu.

Utilizatorii finali vor putea utiliza serviciul Plăți Instant pe măsura înrolării băncilor (sau altor prestatori de servicii de plăți) cu care aceștia lucrează, în infrastructura interbancară pentru plăți de retail în timp real.

“Clienții vor putea transfera lei, în timp real, spre băncile din țara noastră care aderă la această tehnologie, inclusiv în intervalul off hours – și anume a doua parte a zilei, la final de săptămână sau în zilele de sărbători. Aceștia vor putea folosi serviciul Plăți Instant prin BT24 Internet Banking și Mobile Banking, precum și prin aplicația BT Pay, gratuit primele trei luni de la lansare”, a declarat Omer Tetik, director general, Banca Transilvania.

_________________________________________________________________________

First Bank, fosta Pireus Bank România, a anunțat semnarea unui acord pentru preluarea Bank Leumi România.

Astfel, First Bank a semnat un acord cu Bank Leumi le-Israel B.M pentru achiziționarea tuturor participațiilor acesteia în filiala Bank Leumi România. Achiziția este condiționată de primirea aprobării Băncii Naționale a României și Consiliului Concurenței și ar urma să fie finalizată în a doua parte a anului.

Pe plan național, Bank Leumi România deține o rețea de 15 sucursale, are 200 de specialiști, administrează active de peste 250 milioane de euro și depozite de 150 milioane de euro.

________________________________________________________________________

ING Bank România a inaugurat un nou concept de office (situat pe Calea Dorobanți 135-145, București), ce își propune să ofere o reinterpretare a rolului pe care îl are sediul clasic de bancă. În 2019, ING testează, într-un proiect pilot, noul tip de office ce pune în prim plan experiența clienților utilizând un nou model de servire și elemente de design interior care să facă clienții să se simtă „acasă la ING”.

De asemenea, ING Bank România anunță că îşi va consolida operaţiunile locale şi îşi va muta sediul central din Bucureşti în Blue Rose Office Park, proiect al Portland Trust aflat în curs de dezvoltare în zona Expoziției din Capitală. Banca a anunțat că începe operațiunile de mutare în Blue Rose Office Park și va lucra în acest spațiu începând cu data de 1 septembrie. Spațiul a fost închiriat în toamna anului 2017, când lucrările erau în derulare.

________________________________________________________________________

Acţionarii BRD – Société Générale, a treia bancă de pe piaţa locală după active, au aprobat astăzi distribuirea unui dividend brut de 1,64 lei/ acţiune aferent profitului înregistrat în 2018, ceea ce înseamnă un randament de 12%, relatează ZF.  Dividendul propus pentru 2019 are aceeaşi va­loare cu cel distribuit în 2018. Banca a decis să aloce 74% din profitul distribuibil de 1,54 miliarde lei pentru dividende. Acestea vor fi plătite în data de 31 mai.

________________________________________________________________________

Apetitul pentru fuziuni și achiziții (M&A) de la nivel global înregistrează un record al ultimilor 10 ani, în pofida unui mediu geopolitic tot mai complex, iar România continuă să fie atractivă pentru investitorii străini, arată datele raportului Global Capital Confidence Barometer (CCB).

Companiile continuă să folosească achizițiile pentru a-și construi bazele unei creșteri viitoare solide, pe fondul unei incertitudini în creștere. Aproape șase din zece companii la nivel mondial (59%) planifică acum să facă o achiziție în anul următor, în creștere de la 52% cu 12 luni în urmă, conform sursei citate.

________________________________________________________________________

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut marți la 3,41%, fiind cel mai ridicat nivel înregistrat în ultimele nouă luni, arată datele BNR. Totodată, indicele ROBOR la şase luni a stagnat la 3,43%, pentru a doua oară.

________________________________________________________________________

Un singur stat membru al Uniunii Europene – Cipru – a avut anul trecut un deficit guvernamental mai mare de 3% din PIB, în timp ce România a avut un deficit bugetar de 3% din PIB, potrivit unei estimări preliminare publicate de Eurostat, relatează Agerpres. Cele două sunt singurele state membre ale Blocului comunitar care au avut anul trecut deficite guvernamentale egale sau mai mari de 3%.

 

#ForbesEnergy: Weekly Briefing

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii