FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, First Bank a semnat un acord cu Bank Leumi le-Israel B.M pentru achiziționarea tuturor participațiilor acesteia în filiala Bank Leumi România. Achiziția este condiționată de primirea aprobării Băncii Naționale a României și Consiliului Concurenței și ar urma să fie finalizată în a doua parte a anului.

Pe plan național, Bank Leumi România deține o rețea de 15 sucursale, are 200 de specialiști, administrează active de peste 250 milioane de euro și depozite de 150 milioane de euro.

“Această achiziție face parte din strategia băncii de a-și extinde și consolida prezența în România, cu obiectivul de a deveni un actor puternic pe piața locală. Este cea de-a doua achiziție pe care fondul american de investiții J.C. Flowers & Co. o face în România în mai puțin de un an, dovedindu-și interesul și angajamentul față de această piață valoroasă. Având în vedere orientarea noastră către achiziții relevante, ne păstrăm deschiderea spre oportunități similare de creștere. Între timp, continuăm să facem business „The American Way”, cu accent pe creștere, prin servicii de calitate oferite clienților, digitalizare și eficiență”, afirmă Dominic Bruynseels, președintele executiv al First Bank.

“Vânzarea Bank Leumi România către First Bank, care este deținută de un lider al domeniului financiar internațional, va permite continuarea implementării strategiei Leumi “follow your customer”. Acest acord reprezintă un nou pas în implementarea strategiei internaționale a Leumi, care se concentrează pe operațiunile bancare comerciale ale  filialelor noastre din SUA și Marea Britanie și pe colaborări cu companii locale importante în alte regiuni”, a precizat Hanan Friedman, prim vicepreședinte executiv, director al Diviziei de Strategie, Inovare și Transformare, Bank Leumi Israel.

Citește și: First Bank accelerează procesul de digitalizare prin investiții de 7,5 milioane de euro