FacebookTwitterLinkedIn

Cunoscut pentru spiritul său antreprenorial și pentru capacitatea de a dezvolta proiecte ambițioase, Sorin Preda s-a impus pe piața dezvoltării industriale și logistice din România așa cum o face un sportiv de performanță.

Una dintre caracteristicile definitorii ale lui Sorin Preda, CEO și fondator Global Vision, este abilitatea sa de a-și pune mereu obiective cât mai înalte. Omul de afaceri crede cu tărie că antreprenoriatul este un sport de cursă lungă și pentru a reuși în acest domeniu trebuie să fii exigent și curajos. „Antreprenoriatul e un sport de anduranță. Ai nevoie de un mecanism pentru a-ți pune ținte tot mai sus. Odată ce ți-ai identificat punctele tari, planul tău de dezvoltare trebuie să le urmeze. Foarte importantă este disciplina de sine și mi-am luat ideea asta în urma întâlnirilor cu foarte mulți oameni. Asta e sursa mea principală de inspirație. Disciplina de sine e ceva ce trebuie să antrenezi permanent și mă ajută foarte mult să înțeleg cum pot controla mediul în care îmi propun să îmi implementez obiectivele”, spune Sorin Preda.

Cu o viziune fermă asupra viitorului, Sorin Preda susține că lumea în care trăim s-a schimbat fundamental și că trebuie să fim flexibili și adaptabili la noile vremuri. „Nu ne vom întoarce niciodată la ce era acum trei ani. Dacă nu găsești un om, cauți un podcast cu el. Dacă nu găsești un podcast, cauți o carte și așa ajungi să schimbi lucrurile pe care le faci. Nu cred că ce te aduce în business trebuie să te și țină în business. Ce m-a adus în business e complet schimbat acum, am evoluat. Încerc să îmi impun să schimb lucruri și locuri unde îmi propun să învăț. Focusul meu e aici și va continua să fie aici pentru o lungă perioadă de timp”, completează Sorin Preda.

Recent, Global Vision a dezvoltat un proiect în parteneriat cu Globalworth, pentru FrieslandCampina, una dintre cele mai mari companii de pe piața lactatelor la nivel global, în primul parc industrial de clasă A din Cristești, lângă Târgu Mureș – Mureș City Logistics. „Proiectele pe care le dezvoltăm, îndeosebi cele customizate, în locații alese de noi sau de către clienții noștri sunt atent calibrate cu funcțiunile de care aceștia au nevoie”, declară Sorin Preda.

Proiectul Mureș City Logistics reprezintă o investiție de peste 12 milioane de euro și este situat într-un punct strategic, de-a lungul coridoarelor principale de transport național și internațional. Accesul facil la autostrada A3, dar și la rețeaua de drumuri existentă, oferă o bună conectivitate cu vestul, centrul țării, precum și cu Capitala.

Dar cel mai mare proiect al companiei rămâne cel din Constanța, unde a cumpărat în urmă cu mai mulți ani un teren de aproape 100 de hectare, pe care avea în plan să dezvolte pas cu pas un proiect integrat care ar putea ajunge la o valoare totală de 350 de milioane de euro.