FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit rapoartelor Comisiei Europene privind starea sănătății în UE , România investește cel mai puțin în prevenția bolilor – doar 1,7% din cheltuielile cu sănătatea, iar sistemul privat caută formule pentru a oferi servicii performante și accesibile populației, informând și educând, totodată, oamenii în prevenția anumitor patologii.

Astfel, într-un an, România investește pentru prevenție doar 18 euro/persoană, iar speranța de viață este de puțin peste 73 de ani, comparativ cu media UE, care este de 80,8 ani. Numărul mare de decese are atât cauze tratabile, cât și prevenibile.

„Noi, în industria medicală, suntem obligați să promovăm prevenția. De ce? Pentru că, potrivit statisticilor, speranța de viață în România este de 73 de ani, în Europa este de peste 80 de ani”, explică Răzvan Predica, CEO Affidea România și Ungaria.

Misiunea asumată a grupului Affidea este contribuția la creșterea speranței de viață prin actul medical oferit pacienților. Există o nevoie acută de medici specialiști și de dezvoltare a zonei de prevenție, iar românii au nevoie de acces la servicii medicale, indiferent dacă vorbim de sistemul privat sau de cel public.

Un alt obiectiv important al rețelei Affidea este conștientizarea publicului privind importanța prevenției medicale, în contextul în care mulți români merg la medic când s-au confruntat deja cu primele simptome. Echipamentele medicale de ultimă generație ajută la diagnosticarea afecțiunilor, iar specialiștii acționează rapid în tratarea unor afecțiuni. Un astfel de exemplu este investigația PET/CT care poate detecta schimbări morfologice cu șase până la 12 luni înainte ca ele să fi detectate la nivel anatomic prin investigații tradiționale (RMN sau CT).

În ceea ce privește activitatea companiei, demnă de menționat este și responsabilitatea de a acționa sustenabil, cu focus pe principiul pașilor mici. „Noi toți desfășurăm activități pentru consumatori. Ce vreau să spun cu acest lucru? Există multe provocări în domeniul eticii profesionale, iar astăzi este un criteriu de selecție a dezvolta activități sustenabile în cadrul companiei. Sunt de acord cu principiul pașilor mici. O organizație, un business se poate dezvolta sigur în această direcție, focusându-se pe acest principiu. Ce este important este ca fiecare dintre noi, fiecare organizație să-și asume o astfel de responsabilitate, responsabilitatea de a acționa sustenabil”.

Affidea România, parte a grupului european Affidea, și-a continuat și anul acesta investițiile în dezvoltarea rețelei naționale de clinici deținute, cea mai recent deschisă fiind clinica din Sema Park. Investiția s-a ridicat la trei milioane de euro.

Grupul european Affidea este prezent în 15 țări și oferă o gamă extinsă de servicii medicale, de la radioterapie și tratament oncologic până la spitalizare de zi și chirurgie minimum invazivă. Planurile grupului includ extinderea pe piața din România prin achiziții și prin construirea de clinici proprii.