FacebookTwitterLinkedIn

O viziune antreprenorială puternică, o abordare inovatoare și un angajament serios pentru dezvoltare sustenabilă pot conduce la succes în mediul de afaceri.

Autonom Services SA, cunoscută drept cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, a raportat rezultate remarcabile în primul semestru al anului 2023, sub conducerea lui Marius Ștefan, CEO și cofondator al Autonom Group.

Compania a obținut venituri totale de peste 350 de milioane de lei, în creștere cu 46% față de aceeași perioadă din 2022, demonstrând rezistență în fața unor provocări economice majore și reușind să mențină o creștere sustenabilă în toate liniile principale ale businessului.

Primul semestru din 2023 a fost marcat de un context economic problematic, caracterizat de inflația ridicată, costurile de finanțare crescute, incertitudinile pe piețele de capital și perturbările din lanțurile de aprovizionare. „Privim cu optimism moderat perioada următoare, raportându-ne la informațiile din piețele în care activăm și ne așteptăm la incertitudini asociate modificărilor fiscale anunțate, cu impact semnificativ asupra mediului de afaceri. (…) Continuăm să dezvoltăm un ecosistem de mobilitate care să răspundă nevoilor diverse ale clienților și partenerilor noștri”, a declarat Marius Ștefan, CEO și cofondator Autonom.

Un aspect notabil al strategiei Autonom Group este angajamentul pentru reducerea amprentei de carbon. Compania a făcut investiții semnificative în vehicule electrice, comandând, la începutul acestui an, circa 200 de mașini electrice Tesla Model 3 și Model Y. Această inițiativă a fost susținută financiar de Banca Europeană de Investiții (BEI) și face parte dintr-un program de tranziție către o flotă cu emisii reduse de carbon.

Autonom a introdus și o soluție de leasing operațional denumită „Business Green” pentru vehiculele electrice, cu beneficii suplimentare față de serviciile tradiționale. De asemenea, Autonom a reușit să obțină un rating pozitiv de la agenția Fitch Ratings, consolidându‑și poziția pe piață și reputația în industrie.

Omul de afaceri spune că experiențele mai dure din trecut l-au făcut să găsească claritatea în viață. „Mi‑am dat seama că pot să fac orice îmi propun și cumva asta doresc să transmit mai departe către copiii mei. (…) Cred mult că este important să te afli în contextul potrivit. Dacă ești cel mai deștept dintr-o cameră, e momentul să schimbi camera. Mi‑am dat seama că toată viața vreau să învăț și mi-a fost clar ce am de făcut”, conchide Marius Ștefan.