FacebookTwitterLinkedIn

În calitate de Senior Analyst în cadrul echipei de afaceri guvernamentale și politici publice a Google România, este una dintre persoanele care aduce tehnologia mai aproape de oameni.

Deși la bază este juristă specializată în drepturile omului, Cezara Panait a reușit să-și găsească locul într-un mediu aflat în continuă schimbare și să contribuie la dezbaterea deschisă și transparentă pe teme legate de tehnologie. „Sunt parte din echipa Google, unde coordonez activitatea în sfera politicilor publice și a relațiilor guvernamentale pentru România și Moldova. Îmi place să cred că aduc mai aproape sectorul privat de cel public și viceversa. Fie că e vorba despre proiecte pe care le facem în sectorul competențelor digitale, pentru implicarea mai multor fete în STEM, proiecte care țin de înțelegerea importanței siguranței în mediul online pentru copii și multe altele”, spune Cezara Panait, 26 de ani.

Vezi aici LISTA cu PROMOȚIA 30 SUB 30, Ediția 2023

După absolvirea Facultății de Drept la Universitatea din București, Cezara Panait și-a propus să își extindă perspectiva și a aplicat pentru un program de master la Universitatea Central Europeană din Budapesta/Viena. Aici, a dobândit o bursă semnificativă pentru un program de studiu interdisciplinar în drepturile omului.

A devenit una dintre primele voci care au adus în discuție impactul inteligenței artificiale asupra drepturilor omului, într-un moment când reglementarea IA era încă în stadiu incipient. „Îmi place să cred că pot contribui la dezvoltarea unui cadru de dezbatere deschis și transparent între toți actorii implicați în procesul decizional pe teme ce țin de tehnologie – fie că vorbim de inteligența artificială, de securitatea cibernetică, protecția vieții private și a libertății de exprimare, cloud sau publicitate politică. Aș putea spune că sunt o deschizătoare de drumuri în acest domeniu, ocupând prima și singura funcție dedicată în Google România în această nișă, din aproape 400 de angajați local.”

Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Cezara Panait nu s-a limitat la studii teoretice. A participat la numeroase competiții academice și hackathoane, câștigând premii și recunoaștere în domenii precum etica inteligenței artificiale, reglementarea conținutului online și protecția datelor personale. A fost desemnată câștigătoarea națională a premiului Charlemagne pentru tineri pentru organizarea Forumului EUROSFAT, o platformă de promovare a temelor europene în România.

Pe lângă activitățile academice, Cezara Panait a fost implicată în programe internaționale de fellowship, precum Aspen NextGen Transatlantic și ICANN NexGen, unde a colaborat cu tineri lideri din întreaga lume pentru a discuta despre democrație și tehnologie.