FacebookTwitterLinkedIn

A intrat în lumea antreprenorială motivat de dorința de a îmbunătăți experiența vieții prin tehnologie, cu viziunea de a transforma idei autentice în produse care îndrăznesc să schimbe modul în care ne trăim viața.

Cătălin Briciu este din Alba Iulia și are 29 de ani. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB), specializându-se în economie și afaceri internaționale. După un an, a ales să studieze în paralel și dreptul la UBB. A continuat cu masterate în International Business Management și în International Business, Trade and Tax Law. 

Și-a descoperit pasiunea pentru ceea ce face descoperindu-se în primul rând pe sine și identificând ceea ce îl motivează să creeze. „De ce-ul meu personal este să îmbunătățesc experiența vieții prin tehnologie. De ce-ul acesta a devenit tot mai clar pe parcurs, dar primul moment în care am știut că vreau să urmez un drum antreprenorial a fost în liceu, iar momentul care m-a activat a fost cel în care am început primul business împreună cu cofondatorii Linnify, Alexandru Bogdan și Răzvan Bretoiu”, povestește Cătălin Briciu.

Vezi aici LISTA cu PROMOȚIA 30 SUB 30, Ediția 2023

În 2016, Cătălin Briciu a făcut primii pași în lumea antreprenorială, intrând în domeniul tehnologiei prin lansarea primului produs software al Linnify, deliverME. În 2019, a intrat în domeniul juridic, devenind avocat stagiar în cadrul societății Lăpușan și Asociații. În 2020, a introdus pe piața din Cluj un nou concept de mâncare sănătoasă, Nutriento, bazat pe healthy bowls, o oportunitate de a învăța despre provocările unui business într-un domeniu diferit. 

Linnify este un partener strategic tehnologic și digital pentru idei inovatoare care își propun să schimbe modul în care oamenii experimentează viața –din 2016 și până în prezent. Linnify a fost construită în baza a trei valori – autenticitate, unitate și viziune, iar viziunea companiei este aceea de a fi locul care transformă idei autentice în produse care îndrăznesc să schimbe modul în care ne trăim viața.

În opinia sa, România se bucură de un avantaj semnificativ în domeniul tehnologic datorită talentului de care dispunem. „Avem profesioniști excepționali, cu o capacitate remarcabilă de a fi creativi și de a găsi soluții inovatoare la provocările cu care se confruntă. Creativitatea și adaptabilitatea ne diferențiază pe piața globală și ne oferă o poziție competitivă”, afirmă el.

Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

În ultimii doi ani, Cătălin Briciu susține că s-a concentrat pe construirea unui diferențiator puternic pentru Linnify în ceea ce privește transformarea ideilor autentice în produse scalabile și de succes. Un element esențial al acestui diferențiator este procesul de validare în piață a produselor inovatoare dezvoltat în cadrul companiei în această perioadă – „Essential Validation Playbook”. 

Recent, Linnify a înregistrat o cifră de afaceri de aproape două milioane de euro, dublu față de anul precedent, iar echipa a crescut la aproximativ 50 de membri.

Tinerilor antreprenori care își doresc să atragă atenția investitorilor și să obțină finanțare, Cătălin Briciu le recomandă stabilirea unui „De ce” puternic, cunoașterea în profunzime a pieței, construirea unei propuneri unice de valoare, validarea continuă a ideilor tale, dar și construirea unei echipe de încredere..