FacebookTwitterLinkedIn

Pe scurt, această tânără era un „globetrotter” dinainte să știe ce înseamnă acest cuvânt.

Eliza Popa a locuit în București până la vârsta de 7 ani, iar apoi s-a mutat alături de mama sa în Milano, Italia. La 18 ani a decis să plece la tatăl său, în Los Angeles, Statele Unite ale Americii (SUA), unde a absolvit Facultatea de Business la University of Southern California (USC). Acum s-a stabilit, parțial, la New York, și poate să spună că trăiește „visul american”.

Spune despre ea că este ambivertă, iar timpul liber și-l petrece călătorind sau împreună cu prietenii, familia, citind articole despre tehnologie și inovație, ori participând la festivaluri de muzică. 

Iată cine sunt tinerii din promoția 2022 – Forbes 30 sub 30

Pasiunea pentru antreprenoriat și-a descoperit-o în urma mai multor experințe pe care le-a trăit de-a lungul studenției. „La facultate, împreună cu cei mai buni prieteni ai mei, am construit o comunitate pentru expați pe care apoi am transformat-o într-o companie și am extins-o în cinci orașe. Membrilor din comunitate le-a plăcut foarte mult ce făceam și am avut rate de reînnoire a abonamentelor de peste 90%. Am facilitat nenumărate oportunități de relații în afaceri, experiențe unice și, cel mai important, am creat prietenii pe viață. După absolvire, am avut șansa de a lucra într-un venture capital, iar acest lucru m-a învățat cum funcționează lumea tehnologiei și mi-a confirmat că, în cele din urmă, iubesc scrappiness, ideile nebunești și să iau lucrurile de la zero la unu. În urmă cu doi ani m-am alăturat echipei On Deck, care este combinația perfectă între a cunoaște și lucra cu fondatori ambițioși, cu crearea unei comunități incredibile și construirea unei companii”, spune Eliza Popa.

Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

On Deck este o rețea care conectează cei mai buni fondatori și builders în tehnologie, cu angajați în aproape toată lumea. Eliza Popa a fost printre primii angajați ai companiei, iar de atunci a schimbat mai multe roluri în cadrul acesteia. Pandemia a oferit companiei On Deck oportunitatea de a se extinde pe tot globul, iar tânăra a a ajutat, în mai puțin de doi ani, sute de fondatori în procesul de construire a companiilor, care acum valorează (cumulat) peste 9 miliarde de dolari.

După ce a lucrat în programul pentru fondatori, Eliza Popa a lansat și condus un program pentru antreprenori, operatori și investitori din Miami, în parteneriat cu Founders Fund și Keith Rabois. „Acum fac parte din echipa fondului de investiții, unde oferim sprijinul nostru de fundraising pentru fondatorii din portofoliu. Fundraising este una dintre cele mai cruciale nevoi pe care le au fondatorii, iar în prezent lucrez și susțin zilnic zeci de startup‑uri din diferite industrii”, subliniază Eliza Popa.