
Este o persoană curioasă și dinamică și a fost întotdeauna apropiată de oameni. Adică are toate calitățile necesare unui coach.
Andreea Nate (30) s-a născut în Sibiu și a studiat istoria și ingineria în cadrul Universității Lucian Blaga. Este pasionată de călătorii, vizitând până acum 30 de țări și 3 continente, îi place să interacționeze cu oamenii și citește aproximativ 40 de cărți pe an.
În urmă cu doi ani, un apropiat a invitat-o într-un process de Assessment Center pentru a-și identifica preferințele personale către anumite activități profesionale, dar și identificarea modului de lucru și cum își poate folosi la maximum talentele și tendințele sale naturale. „Reflectând la ideea de Coach am început să caut tot mai multe informații, până am ajuns în septembrie 2020 să mă înscriu la o școală de Coaching din Singapore, Coach Masters Academy, la care am absolvit anul acesta, Professional Transformational Coach, iar în acest moment sunt certificată de International Coaching Federation (ICF) ca Professional Certified Coach (PCC). Tot așa am ajuns să fiu Ambasadorul ICF pe regiunea Cluj, promovând coaching-ul în zona de business”, declară Andreea Nate.
Iată cine sunt tinerii din promoția 2022 – Forbes 30 sub 30
În timpul facultății s-a alăturat unei organizații internaționale de studenți în care a coordonat două departamente, Financiar și Incoming Programs, pentru tinerii care veneau din alte țări pentru a lucra în proiectele noastre locale. „Am început cu activități din zona de recrutare și employer branding, urmând cu o schimbare în aria de training și dezvoltare organizațională, iar de anul acesta sunt HR Business Partner în cadrul uneia dintre cele mai mari companii la nivel mondial din industria automotive”, completează Andreea Nate.
În anul 2020 și-a început activitatea de coaching și a strâns deja 500 de ore efectuate cu oameni din peste 20 de țări. Andreea Nate coordonează proiectul Coaching for L&D Professionals, pentru L&D Shakers, o comunitate internațională care aduce coach din diverse țări și donează ore pro-bono pentru profesioniștii din zona de L&D. Peste 20 de coach din 11 țări au donat până acum 100 de ore de coaching.
Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent
De asemenea, Andreea Nate este Ambasador în Cluj, în cadrul ICF Romania, și coordonează proiectul național de Coaching Podcast. „Un alt proiect în care sunt implicată este COACH-IT, în parteneriat și cu alte țari, prin care ne dorim să ajutăm coach-ii să își dezvolte competențele digitale pentru zona de online. Prin aceste roluri promovez coaching-ul atât în regiune, cât și la nivel național. De exemplu, în luna mai se celebrează la nivel global Săptămâna Internațională a Coaching-ului prin care coach certificați pot să doneze ore pro bono către cei interesați să descopere, să exploreze și să experimenteze coaching-ul profesionist la cel mai înalt standard de calitate, timp de o săptămână”, adaugă aceasta.
Coaching-ul, așa cum este definit de ICF, este un parteneriat cu clienții într-un proces creativ și provocator, care îi inspiră să-și maximizeze potențialul personal și profesional. „Personal, o să continui în această direcție, transformându-l într‑un business și aspirând către următorul și ultimul nivel de acreditare: Master Certified Coach (MCC)”, conchide Andreea Nate.