FacebookTwitterLinkedIn

FLOWX.AI anunță deschiderea biroului din Paris și numirea Rodicăi Guisset ca Managing Director pe regiunea EMEA și Marea Britanie și Irlanda.

Rodica Guisset (foto) va coordona operațiunile companiei și va avea ca priorități creșterea echipei FLOWX.AI, precum și activitățile de business development și customer success.

“Vedem un interes uriaș în piață, în companiile mari din toate domeniile, potențial care a fost recunoscut la finalul anului trecut odată cu atragerea investiției seed, una dintre cele mai mari de acest tip din Europa. Obiectivul nostru pentru 2022 este de a ne extinde internațional, dezvoltând echipa și business-ul. Sunt încântat că am găsit în Rodica puterea, entuziasmul și toate calitățile necesare pentru a introduce în noi teritorii acest produs revoluționar”, a declarat Ioan Iacob, CEO și cofondator FLOWX.AI.

La finalul anului 2021, compania a obținut o rundă de finanțare seed de 8.5 milioane de dolari, a doua ca mărime de acest tip din Europa, rundă condusă de PortfoLion.

FLOWX.AI este o platformă enterprise care oferă  băncilor și instituțiilor financiare cu infrastructuri IT complexe posibilitatea să construiască rapid și să ofere experiențe digitale moderne, independent de limitările sistemelor legacy. Compania,  înființată la sfârșitul anului 2020 de către Ioan Iacob – CEO, Serban Chiricescu – CTO și Radu Cautis, a început în 2021 să își desfășoare operațiunile.

Anterior înființării FLOWX.AI, cei trei fondatori au lucrat împreună în compania de consultanță în transformare digitală Qualitance. În cadrul acesteia, ei au dezvoltat produsul care urma să devină FLOWX.AI și l-au implementat în companii globale. Radu Cautis, responsabil cu zona de strategie a companiei, are, de asemenea, un fond de investiții în Silicon Valley.

Potrivit reprezentanților, compania răspunde nevoii unei piețe de 500 de miliarde de dolari – sistemele IT legacy ale corporațiilor. “În fiecare an, numai industria bancară cheltuiește peste 200 de miliarde de dolari pe tehnologie, iar 85% din aceasta este direcționată pentru „funcționarea băncii” – întreținerea infrastructurii și actualizările sistemelor pentru a fi conforme cerințelor de reglementare”, precizau ei, cu ocazia obținerii finanțării.