FacebookTwitterLinkedIn

Holdingul ROCA Industry, care reunește companii din domeniul materialelor de construcții, a achiziționat 70% din acțiunile companiei Eco Euro Doors, producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale.

Cu o prezență de 27 de ani pe piață și peste 320.000 unități vândute în 2021, Eco Euro Doors se va alătura altor două companii din portofoliul ROCA Industry: BICO Industries (producător de plasă din fibră de sticlă) și Sarcom (producător de lacuri și vopsele).

„Această tranzacție este aliniată strategiei ROCA Industry de a dezvolta și scala branduri autohtone puternice din domeniul materialelor de construcții”, a declarat Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

Anul trecut, Eco Euro Doors a avut o cifră de afaceri de aproape 13 milioane euro. După schimbarea acționarului majoritar, planurile companiei vizează dezvoltarea și lansarea pe piață a unor produse noi, inclusiv pe segmentul premium, extinderea portofoliului de clienți și a capacității de producție.

Tranzacția are loc în contextul unei dinamici bune a sectorului producătorilor de uși, estimat în 2020 la o valoare totală de 140 milioane euro la nivel local, și cu o rată de creștere anuală prognozată să ajungă la 6% între 2022-2025, potrivit Interbiz Research Consulting.

Totodată, pe sectorul construcțiilor rezidențiale este așteptat un avans de 6% până în 2024, în condițiile în care, potrivit Eurostat, România este țara cu cea mai ridicată rată a numărului de proprietari de locuințe, cu nu mai puțin de 96,8%.

Holdingul de materiale de construcții Roca Industry va fi listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Grupul Roca Investment este prezent în zece județe din țară și acoperă cinci domenii de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții și îngrijire personală.

Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro, un profit operațional de 5 milioane euro și au peste 1.000 de angajați.