FacebookTwitterLinkedIn

Fitch Ratings a îmbunătăţit perspectiva acordată ratingurilor pentru datoriile pe termen lung (IDR) de la negativă la stabilă pentru Banca Comercială Română S.A. (BCR) şi BRD-Groupe Societe Generale S.A. (BRD), şi a confirmat ratingurile la “BBB plus”.

Acţiunea vine după ce, pe 24 martie, Fitch Ratings a revizuit perspectiva ratingului suveran al României de la negativă la stabilă şi a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută.

Confirmarea ratingurilor pentru datoriile pe termen lung ale BCR şi BRD şi ratingurile de sprijin al acţionarilor (SSR) reflectă opinia Fitch că acţionarii lor, Erste Group Bank AG (rating “A”/cu perspectivă stabilă) şi Societe Generale S.A. (rating “A minus”/cu perspectivă stabilă) vor continua să aibă o disponibilitate semnificativă pentru a furniza sprijin subsidiarelor lor, informează Agerpres.

Ratingurile pentru datoriile pe termen lung ale BCR şi BRD sunt limitate de plafonul de ţară al României, care include riscurile de transfer şi convertibilitate care ar putea limita capacitatea BCR şi BRD de a utiliza sprijinul băncilor mamă. În lipsa acestor constrângeri, BCR ar avea un rating cu o treaptă sub cel al Erste, iar BRD ar avea un rating similar cu cel al Societe Generale.