FacebookTwitterLinkedIn

Vodafone, operatorul britanic de telefonie, intenționează să elimine 1.300 de locuri de muncă în Germania, cea mai importantă piaţă a sa, la două săptămâni după ce a anunţat că vrea să disponibilizeze 1.000 de angajaţi în Italia.

Philippe Rogge, directorul Vodafone Deutschland: „Dacă vrem să ne finanţăm ambiţiile, trebuie să facem acest pas dureros”.

Restructurările vor viza în special posturile administrative şi de conducere, dar aproximativ 400 de noi posturi vor fi înfiinţate „în domeniile care au contact direct cu clienţii”, a precizat Philippe Rogge, conform Agerpres.

Cele 1.300 de posturi reprezintă 6,3% din cei 14.230 de angajaţi pe care Vodafone îi are în cea mai mare economie europeană, unde grupul britanic înregistrează o scădere a vânzărilor începând din 2022.

Cotaţia acţiunilor Vodafone a înregistrat o scădere puternică în mandatul fostului CEO, Nick Read, până la demisia sa surprinzătoare în luna decembrie 2022.

În februarie, Vodafone a anunţat o scădere de 0,4% a cifrei de afaceri în cel de al treilea trimestru al exerciţiului fiscal curent, pe care a explicat-o prin diminuarea vânzărilor în Germania, Italia şi Spania.