FacebookTwitterLinkedIn

Gigantul farmaceutic Eli Lilly va achiziționa Morphic Holding pentru 3,2 miliarde de dolari în numerar, pentru a-și întări portofoliul de medicamente pentru boala inflamatorie intestinală (IBD) și a-și extinde amprenta pe o piață de mai multe miliarde de dolari, arată Reuters.

Prin intermediul acordului, Lilly va obține un tratament oral experimental pentru IBD, oferind pacienților o opțiune de dozare mai convenabilă în comparație cu alte terapii injectabile, inclusiv medicamentul pentru IBD Omvoh, care a fost aprobat anul trecut.

Alături de Lilly, alți producători de medicamente, cum ar fi Abbvie Inc, Pfizer și Johnson & Johnson investesc în domeniul medicamentelor din domeniul bolilor intestinale.

IBD se referă în principal la două afecțiuni – boala Crohn și colita ulceroasă – care sunt caracterizate de inflamația cronică a tractului gastrointestinal și sunt cauzate de reacții anormale ale sistemului imunitar.

Lilly consideră medicamentul pentru IBD, Omvoh, ca fiind unul dintre viitorii săi factori de creștere, pe lângă tratamentul său de succes pentru slăbit Zepbound și medicamentul pentru diabet Mounjaro.

Medicamentul principal de la Morphic, MORF-057, este testat în trei studii intermediare pentru a trata două afecțiuni intestinale numite colită ulceroasă și boala Crohn.

Morphic dezvoltă și alte medicamente pentru boli autoimune, boli hipertensive pulmonare, boli fibrotice și cancer.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.