FacebookTwitterLinkedIn

Diferența este sensibilă chiar și față de Bulgaria, țară care, în mod tradițional, oferă, în aproape toate industriile, salarii mai mici decât la noi. Astfel, cei care lucrează în sectorul farmaceutic din Bulgaria au un salariu mediu net lunar de 887 de euro, după cum arată datele Paylab.

Cel mai bine plătiți sunt, însă, estonienii, ale căror venituri medii nete se apropie de 1.400 de euro, în fiecare lună. Vin din urmă angajații din Lituania (1.100 de euro) și cei din Cehia (1.071 de euro), aceștia închizând, de altfel, cercul celor care câștigă peste 1.000 de euro în acest sector.

În Letonia, un angajat care lucrează în acest domeniu câștigă, în medie, 994 de euro, pe lună; în Ungaria salariul mediu lunar este de 982 de euro, iar în Slovacia de 952 de euro.

Citește și: Angajații români din domeniul IT au cel mai mic salariu din regiune. Cât câștigă alți IT-iști

“Au fost ani în care industria farma era una dintre cele mai vânate de candidați, datorită salariilor mari pe care le oferea. În continuare este unul dintre sectoarele bine plătite, însă, între timp, au crescut mult alte domenii care, tocmai prin prisma acestei expansiuni foarte rapide, au trebuit să compenseze cu salarii mari și au trecut în fața Farmaceuticelor. Mă refer aici în primul rând la IT și apoi, desigur, la banking, servicii financiare, servicii juridice. Odată ce ritmul de extindere a ajuns la un nivel de plafon, și ritmul de creștere a salariilor s-a stabilizat”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acest moment, peste 700 de joburi în industrai farmaceutică sunt disponibile pe ejobs.ro. Trei sferturi dintre acestea se adresează candidaților cu un nivefarmal mediu de experiență (2-5 ani) sau care se află în poziții de senioritate (peste 5 ani de experiență).

Citește și: Topul companiilor din România care plătesc cele mai bune salarii în 2019