FacebookTwitterLinkedIn

IT-iștii, avocații, bancherii și specialiștii în resurse umane au fost, în 2018, angajații cu cele mai mari salarii din România, potrivit raportului anual HR Review & Trends, lansat de eJobs.

Firmele din România care plătesc cele mai mari salarii sunt multinaționalele din IT precum Microsoft, Adobe și UiPath, bănci precum ING sau Banca Transilvania, firmele de consultanță din așa-numitul grup ”Big 4”, marile lanțuri de retail și principalii furnizori de internet și telefonie mobilă, potrivit Startupcafe.ro.

Top este realizat pe baza unui indice obținut din media notelor acordate angajatorilor de către utilizatori (angajați, foști angajați, candidați) și numărul de evaluări lăsate până la începutul lunii iunie 2019 de către utilizatorii înregistrați pe platforma Undelucram.ro, se arată într-un comunicat oficial al platformei care suține că e cea mai mare comunitate activă pentru angajații din Romania.

Topul companiilor din România care plătesc cele mai bune salarii

Salarii Bănci/Instituții financiare

 1. ING Romania
 2. BCR – Banca Comerciala Romana SA
 3. Banca Transilvania
 4. Raiffeisen Bank
 5. BRD – Groupe Societe Generale

Salarii BPO&Servicii

 1. TELUS International Europe
 2. HP Inc.
 3. Wipro Technologies
 4. Accenture Romania
 5. Stefanini Romania
 6. Genpact Romania

Salarii Consultanță

 1. KPMG Romania
 2. Deloitte Romania
 3. EY Romania
 4. Automatic Data Processing – ADP Romania
 5. PwC Romania

Salarii IT

 1. Microsoft Romania
 2. Adobe Romania
 3. Nobel
 4. Avira Romania
 5. UiPath

Salarii Producție

 1. Philip Morris Romania
 2. Honeywell Romania
 3. JTI Romania
 4. Continental Automotive Group Romania
 5. Emerson

Salarii Retail

 1. Lidl Romania
 2. Kaufland Romania
 3. Penny Market – Rewe Romania
 4. Carrefour Romania
 5. Mega Image

Salarii Telecomunicații

 1. Orange Romania
 2. Vodafone Romania
 3. Ericsson Romania
 4. Huawei Romania
 5. RCS&RDS

În ce domenii de activitate sunt cele mai mici salarii?

La pol opus față de topul anterior, cele mai mici salarii medii nete s-au înregistrat în industria Textilă (1.987 de lei), în industria Prelucrării Lemnului (2.239 lei), în Servicii (2.281 lei) și în Pază și Protecție (2.335 lei).

Topul domeniilor cu cele mai mari salarii rămâne neschimbat atât atunci când vorbim despre angajații bărbați, cât și atunci când vorbim despre femei. Lucrurile se schimbă, însă, atunci facem segmentarea de gen, la capitolul celor mai mici salarii. Astfel, industriile în care femeile au cele mai mici salarii sunt Textile (1.877 de lei), Prelucrarea lemnului (2.027 de lei), Servicii (2.182 de lei), Pază și Protecție (2.262 de lei) și Agricultură (2.301 lei).

„Două dintre domeniile din acest top, respectiv Pază și Protecție și Prelucrarea lemnului, sunt cunoscute ca fiind dominate în principal de bărbați. De aceea, prezența lor aici evidențiază mai degrabă un număr mic de femei care lucrează în domeniu decât o discrepanță salarială de gen”, declară Bogdan Badea, CEO eJobs România.