Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Angajații români din domeniul IT au cel mai mic salariu din regiune. Cât câștigă alți IT-iști

Salariile IT-iștilor români sunt cele mai mici din regiune. Cele mai mari salarii în IT le încasează specialiștii din Estonia, care au o medie salarială netă de 1.567 de euro pe lună. Aceștia sunt urmați de cei din Slovenia, cu 1.341 de euro lunar, de cei din Cehia, cu 1.289 de euro și cei din Slovacia, care câștigă, în medie, 1.159 de euro.

Angajații români din domeniul IT au cel mai mic salariu din regiune. Cât câștigă alți IT-iști

La coada clasamentului se află IT-iștii români, care au un salariu mediu net de 805 euro pe lună. „IT-ul este, fără îndoială, unul dintre cele mai fierbinți domenii ale ultimilor ani. Nu doar din perspectiva numărului tot mai mare de opțiuni pe care le au candidații, ci și datorită faptului că IT-iștii au devenit și cel mai bine plătiți angajați din România, depășind domenii care în mod tradițional erau recunoscute pentru salariile mari pe care le ofereau. Mă refer aici la banking, avocatură sau servicii financiare. Cu toate acestea, IT-iștii români câștigă mai puțin decât colegii lor din alte țări din regiune, diferențele fiind, în unele cazuri de la simplu la dublu, cum este cazul Estoniei, spre exemplu, unde salariul mediu net al unui IT-ist este de 1.567 de euro”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Mai puțin de 1.000 de euro lunar mai câștigă doar specialiștii din Croația (990 de euro) și cei din Serbia (816 euro). 1Interesant este faptul că Bulgaria ne depășește sensibil, cu un salariu mediu net de 1.027 de euro pentru industria IT, în condițiile în care, în general, aceasta era una dintre puținele țări cu salarii mai mici decât ale noastre”, adaugă Bogdan Badea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii