FacebookTwitterLinkedIn

Conform datelor furnizate de eJobs, numărul de locuri de muncă noi postate de la începutul anului a înregistrat o scădere de aproape 10% față de perioada similară a anului anterior, ajungând la 75.000 de joburi. Aproximativ o treime dintre acestea au fost furnizate de angajatorii din sectorul retail.

În primele trei luni ale anului, serviciile au fost al doilea cel mai activ angajator, cu 10.000 de joburi postate, în timp ce call-center-urile/BPO-urile s-au clasat pe locul al treilea, urmate de turism, industria alimentară și construcții.

“Turismul este un sector care a crescut vertiginos în clasament în ultima lună, de când au început recrutările pentru sezonul cald. Vedem aici nu doar mai multe joburi postate de angajatorii din România, ci şi de cei din străinătate. Un indicator care a fost urmărit cu interes de toată lumea în primul trimestru a fost evoluţia numărului de joburi din construcţii şi industria alimentară, după ce, la finalul anului trecut, au fost eliminate facilităţile pe care le aveau angajatorii din aceste sectoare. Existau, la acel moment, perspective de scădere a numărului de locuri de muncă noi, însă cifrele primelor trei luni ne arată că încă vorbim de două industrii care au volume mari de angajări. Împreună, au scos în piaţă peste 15.000 de locuri de muncă”, a precizat Bogdan Badea, CEO eJobs.ro.

Cu toate acestea, sectoarele sportului/beauty/spa, media, farmaceutică și asigurări au înregistrat cea mai redusă nevoie de personal.

Analiza distribuției locurilor de muncă arată că doar 8,7% dintre acestea sunt remote, iar 4,2% sunt destinate străinătății, restul de 87,1% cerând prezența la birou.

În ceea ce privește distribuția regională, Bucureștiul și Ilfovul continuă să fie principalul centru de atracție pentru locurile de muncă, cu jumătate dintre joburile postate, urmat de Cluj (13.000 de locuri de muncă), Iași (12.000), Timiș (9.000) și Brașov (8.500). La polul opus, companiile din Neamț, Ialomița, Argeș și Brăila au recrutat cel mai puțin.

În ciuda scăderii numărului de locuri de muncă, numărul de aplicări a înregistrat o creștere similară, depășind 3 milioane în primele trei luni ale anului. Badea explică că există o relație de proporționalitate inversă între oferta de locuri de muncă și numărul de aplicări.

Cei mai activi candidați au fost cei din categoriile de vârstă 25-35 de ani, urmați de cei între 18-24 de ani și 36-45 de ani. În ceea ce privește modalitatea de lucru, candidații continuă să fie atrași de munca remote, dar interesul pentru locurile de muncă în străinătate a fost relativ scăzut.

Cu cele mai multe aplicații direcționate către retail, call-center/BPO și servicii, urmate de IT/telecomunicații, banking și construcții, domeniile cu cea mai mică atracție pentru aplicanți au fost industria textilă, imobiliarele, arte & divertismentul și educația/formarea profesională.

În prezent, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 23.000 de locuri de muncă, iar platforma verifică manual toate anunțurile și companiile înscrise.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.