FacebookTwitterLinkedIn

E.ON Business Services Cluj se va muta în curând într-un nou spațiu de birouri din Record Park, proiectul mixt dezvoltat de Speedwell și deținut de AYA Properties Fund. E.ON va ocupa două etaje, cu un total de 3.500 mp.

Tranzacția de închiriere a fost intermediată la finalul anului trecut de compania de consultanță imobiliară a Andreei Păun, Griffes, iar birourile E.ON au trecut printr-un proces de customizare și amenajare. 

Pe piața amenajărilor de spații de birouri, valoarea medie a proiectelor se ridică la 300.000 euro, cu o investiție medie de 500 – 1.000 euro/mp. Bugetul mediu alocat, ce ia în calcul stația de lucru individuală și cota aferentă din spațiile comune, se menține în jurul a 2.000 euro/post de lucru, potrivit companiei Workspace Studio

Record Park este primul proiect mixt din Cluj-Napoca, care oferă 15.000 mp de spații de birouri și 236 de apartamente, ancorate de facilități de relaxare și recreere, un supermarket, un bistro și o grădiniță. Proiectul de birouri a fost livrat în 2020, iar printre chiriașii săi se mai numără MHP Consulting România, o filială a brandului Porsche AG, compania de asigurări MassMutual și alții. 

În prezent, Record Park Offices este deținut de AYA Properties Fund, un fond de investiții imobiliare cu sediul în Belgia, care a cumpărat spațiile pentru 35 de milioane de euro. 

Speedwell a anunțat instalarea de panouri fotovoltaice pentru două dintre proiectele sale de birouri: Record Park din Cluj-Napoca și Miro din București. Compania își propune să îmbunătățească proprietățile din propriul portofoliu și să le transforme în clădiri cu un grad mai ridicat de sustenabilitate. Adăugarea acestor panouri reduce amprenta de carbon și oferă o soluție de reducere a costurilor pentru chiriași.

E.ON Business Services Cluj, parte a operatorului de rețele de energie E.ON, a fost stabilit în Cluj-Napoca în 2012, cu scopul de a furniza servicii financiare și de contabilitate clienților interni ai grupului din întreaga lume. Compania din Cluj, cu aproape 600 de angajați, a obținut anul trecut, potrivit Termene, afaceri de 115,5 milioane de lei, în creștere cu 14% față de 2021.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii de piață în domeniul energiei, având o prezență de peste 17 ani consolidată în România. Companiile de referință din Grupul E.ON Romania sunt Delgaz Grid și E.ON Energie Romania, care desfășoară activități de distribuție, respectiv furnizare de energie și soluții energetice pentru aproximativ 3,4 milioane de clienți. Din momentul intrării pe piața românească, E.ON a investit aproximativ 2 miliarde de euro, în special în modernizarea rețelelor de energie, în același timp, valoarea contribuțiilor transferate statului și bugetelor locale se ridica la 2,7 miliarde de euro.