FacebookTwitterLinkedIn

În primul semestru al anului, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a înregistrat un avans de 10% față de aceeași perioadă a anului 2022, creștere susținută în special de finanțarea persoanelor juridice – atât companii mari, cât și IMM-uri. Profitul net a ajuns la 23 de milioane de euro.

Alpha Bank Romania a participat activ la toate programele derulate de guvernul României destinate dezvoltării mediului de afaceri: IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest, Innovation, Femeia Manager și Start-Up Nation.

De asemenea, Alpha Bank Romania oferă fermierilor finanțări pe baza subvențiilor de la Agenția de Plăti și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în cadrul Schemei de plată unică pe suprafață (SAPS).

Volumul creditelor noi acordate IMM-urilor în semestrul 1 al anului 2023 a înregistrat o creștere de 39% față de aceeași perioadă a anului trecut, marcând cea mai bună performanță din ultimii 12 ani.

În luna mai, pentru a susține mediul antreprenorial local și pentru diversificarea portofoliului de produse existent, Alpha Bank Romania a lansat un nou produs de creditare dedicat IMM-urilor – Creditul pentru nevoi generale de afaceri, pentru accesarea căruia nu sunt necesare documente justificative.

În zona soluțiilor de plată pentru comercianți, banca și-a consolidat poziția de jucător de top, volumul plăților procesate prin soluțiile de tip POS, Tap to Phone și e-commerce atingând un nivel istoric, în creștere cu 29% față de aceeași perioadă a anului precedent. 

La finalul semestrului 1 al anului 2023,  portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, marcând o creștere de 10% față de primul semestru al anului trecut, în timp ce depozitele clienților s-au ridicat la 3,04 miliarde de euro, în creștere cu 13,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Activele totale ale băncii au ajuns la finalul primului semestru la 4,35 miliarde euro, crescând cu 9% față de perioada similară a anului anterior.

Profitul net a ajuns la nivelul de 23 milioane de euro, reflectând activitatea comercială puternică și o gestionare eficientă a riscurilor.