FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Workspace Studio, specializat în design și amenajări de birouri, Certified Dealer al MillerKnoll în România, a înregistrat în primele șase luni o cifră de afaceri de 8,5 milioane de euro. 

Principalele caracteristici ale proiectelor realizate în prima jumătate a anului se bazează pe mobilier ergonomic, flexibilizarea spațiului prin soluții de partiționare cu izolare fonică și sustenabilitate, după cum precizează Horațiu Didea, Managing Partner la Workspace Studio.

El adaugă că suprafețele închiriate au avut o tendință de contracție cu 15-20%, iar valoarea medie a proiectelor de amenajare a fost de 300.000 euro, cu o investiție medie de 500 – 1.000 euro/mp. 

“În 2022 s-au cheltuit bugete păstrate din 2020-2021, anul acesta însă bugetele prevăzute au avut mai multe restrângeri. Corelat cu o ușoară restrângere a spațiilor, presiunea pe creativitate este tot mai ridicată și e nevoie de un mix foarte inteligent de design, soluții și produse care să creeze un birou remarcabil”, explică Horațiu Didea. 

Bugetul mediu alocat, ce ia în calcul stația de lucru individuală și cota aferentă din spațiile comune, se menține în jurul a 2.000 euro/post de lucru. O altă cerință-cheie în caietele de sarcini, observată de companie, este aceea a alegerii soluțiilor sustenabile, în trei din zece proiecte.

“Componenta de sustenabilitate a depășit faza opțională, a devenit esențială, organizațiile se pregătesc deja de implementarea directivelor ce urmează să fie transpuse în lege. Însă e important ca ideea de sustenabilitate să fie privită din mai multe perspective, nu doar a materialelor folosite, ci și a durabilității fizice și morale, în sensul de a utiliza piese cu garanție extinsă, care nu se demodează, create pentru termen lung”, mai spune Horațiu Didea. 

Din grupul Workspace Studio fac parte companiile Workspace Studio și Allspace Interiors, specializate în soluții ergonomice de amenajare turn key a birourilor.