FacebookTwitterLinkedIn

Aproximativ două treimi (67%)dintre românii care utilizează produse și servicii bancare au intenția să economisească în următoarele 12 luni. Cei mai interesați să facă economii sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani și cu studii superioare, în proporție de 80%, potrivit unei analize a Institutului Român pentru Evaluare și Strategie.

Analiza, comandată de Asociația Română a Băncilor, relevă că un român din patru (26%) nu ține deloc evidența cheltuielilor și veniturilor lunare, 40% țin evidența în minte, 19% pe agendă sau hârtie, 12% folosesc o aplicație de Internet/ Mobile banking și 7% utilizează o aplicație pe telefon.

Studiul arată că 71% dintre români sunt foarte mulțumiți și destul de mulțumiți de nivelul de trai. Cei mai nemulțumiți de nivelul de trai sunt românii cu vârsta între 51-65 de ani, cu studii elementare.

Aproximativ două treimi dintre români (65%) se declară foarte mulțumiți și destul de mulțumiți de banii pe care îi au, o treime dintre români intrând în categoria celor nemulțumiți.

Sondajul a fost realizat în luna iulie pe un eșantion de 1.066 respondenți adulți care utilizează produse și servicii bancare.