FacebookTwitterLinkedIn

Aproape două treimi (64%) dintre firmele mici și mijlocii din România declară că acceptă plata cu cardul datorită rapidității, siguranței și accesului imediat la bani, arată rezultatele celui mai recent sondaj privind digitalizarea afacerilor derulat de Visa în parteneriat cu Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

”Plățile digitale oferă oportunități de creștere a veniturilor pentru IMM-uri și mai multe opțiuni pentru clienții lor, în magazine și în mediul online”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

Totodată, 48% dintre firmele care încă nu acceptă plata cu cardul au declarat că intenționează să implementeze soluții de acceptare a plăților electronice în viitor, ca măsură de sprijinire a dezvoltării afacerilor.

Un motiv pentru firmele care acceptă deja sau intenționează să implementeze plățile electronice este și cererea din partea clienților pentru astfel de soluții.

Aproape 70% dintre companiile care au participat la sondaj consideră digitalizarea afacerii un aspect important sau foarte important.

Mai mult de o treime dintre respondenți (35%) declară că își vând produsele fizic și online sau exclusiv online.

Totuși, în majoritatea cazurilor (73%), procentul vânzărilor online în totalul afacerilor este de sub 20%, ceea ce arată că este loc în continuare pentru dezvoltarea acestui segment de piață.

Sondajul privind digitalizarea IMM-urilor a fost realizat online, în perioada 14 aprilie – 20 iunie 2022. La cercetare au participat 534 de firme – micro, mici, mijlocii şi mari – din toate ramurile de activitate şi zonele țării.