FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei din ultimul deceniu

Pentru Europrod, probabil cea mai reprezentativă valoare care să poată sumariza evoluția businessului în ultimii ani este consecvența. Fiecare an sau perioadă, asemenea tuturor jucătorilor din industria procesatoare, ne-a întâmpinat cu noi provocări, cu riscuri și oportunități care ne-au determinat să devenim mai buni, mai exigenți cu noi înșine, astfel încât să putem oferi – indiferent de conjunctură – produse de o calitate superioară la un preț corect. Noi suntem aici o echipă tânără și „echipată” în primul rând cu determinarea de a învăța și adapta continuu, iar aceasta cred că este lecția de business pe care am însușit-o în ultimii ani, evident fiind în contact permanent cu piața și setând ca prioritate înțelegerea nevoilor și satisfacerea într-un mod corect și într-un timp util a acestora.

Echipa Europrod s-a focusat în ultimii ani pe câteva direcții esențiale din punctul meu de vedere pentru o activitate sustenabilă. Încep, și nu întâmplător, cu efortul de a construi relații de parteneriate sincere, corecte, de tipul win/win, de lungă durată, cu furnizorii, clienții, retailerii. Continui, firește, cu determinarea de a fi consecvenți în ceea ce privește calitatea și siguranța produsului, pentru a nu dezamăgi consumatorul/clientul și, absolut necesar, cu voința de a aduce o îmbunătățire continuă atât la nivel de  produs, cât și la nivel de activitate post-vânzare. Am însușit de mai multă vreme faptul că foarte importantă în activitatea noastră este inovația și personalizarea produselor și serviciilor: dacă un client a venit la noi cu o propunere, nu am spus niciodata „NU”; dacă echipa Europrod a venit cu o ideie de produs nou, de modificare în bine ori în linia unor noi cerințe a unui produs existent, clientul nostru a acceptat propunerea.

Cele descrise mai sus înseamnă un mod de lucru foarte dinamic, iar asta implică obligatoriu motivarea adecvată a performanțelor obținute de echipele noastre specializate după KPI coreți, tangibili.

Creșterea businessului nu se poate face fără eficientizarea continuă a activității de producție și fără consolidarea unor relații de lungă durată cu furnizorii de materii prime/materiale, chiar dacă prețurile au suferit majorări semnificative în ultima vreme și au constituit subiect continuu de reașezare a parteneriatului. Cum spuneam, suntem o echipă tânără, dar care acționează matur, asumat.

Exclusiv Forbes. Liga campionilor în business: care sunt companiile care au reușit să crească 10 ani la rând și au avut permanent profit

Strategia de business din ultimul deceniu

Strategia de business a companiei Europrod este de creștere în volume atât intensiv, cât și extensiv. Vorbim de o piață în dezvoltare, așa că reușim să facem acest lucru prin creșterea portofoliului de clienți pe toate canalele de distribuție, însă gestionăm cu mare atenție aceste relații astfel încât să atragem clienți stabili, care să devină parteneri pe termen lung. Privim atent perspectivele, ne planificăm responsabil fiecare pas înainte și doar cu astfel de colaborări putem să ne atingem și celelalte obiective.

Elementele strategice ale companiei au fost și vor rămâne eficientizarea pe fluxul de producție, îmbunătățire continuă, calitate constantă, inovatie, alături de dezvoltarea unor produse care să constituie ca atare rezultatul concret al înțelegerii nevoilor și aspirațiilor clienților noștri.

Liderii de business și profitul

Întotdeauna, realizarea de profit conduce la posibilitatea de a genera cash pentru a-l reinvesti, dar este de știut că și băncile ne pot ajuta în procesul de dezvoltare pe termen lung. Profitul trebuie să fie la nivelul industriei în care activăm pentru a putea accesa finanțări bancare și pentru a răspunde așteptărilor părților interesate – și includem aici și comunitatea locală în care ne desfășurăm activitatea.

Așa cum am mai zis, trebuie și urmărim parteneriate sigure și pe termen lung, astfel încât să putem realiza profit împreună, iar strategia adecvată pentru atingerea acestui obiectiv este – în domeniul nostru – aceea de a respecta, în primul rând, raportul calitate/preț al produselor noastre, la care adăugăm serviciile atașate acestuia.

Diferențiatorii companiei

I-aș enumera în această ordine:

Investiții în resursele umane. Lucrez cu oameni competenți, creativi și motivați în ceea ce fac, așa că echipele noastre din top și middle management participă constant la cursuri de dezvoltare personală și profesională, la conferințe de specialitate, simpozioane, târguri și expoziții interne și internaționale;

Investiții realizate în echipamente moderne, care ne permit satisfacerea celor mai exigente cerințe;

Atenta gestionare a riscurilor și folosirea oportunităților oferite de contextul prin care am trecut cu toți;

Menținerea calității și siguranței produselor comercializate, fiind conștienți că doar acest aspect asigură fidelizarea clienților pe termen lung.

Strategia de business pentru următorul deceniu

Vom continua în abordarea anilor ce vin aplicarea diferențiatorilor menționați anterior, deoarece aceștia au demonstrat deja un impact benefic dezvoltării sustenabile a businessul nostru – bineînteles, cu mici ajustari/îmbunătățiri impuse de fiecare context pe care îl vom traversa și pe care îl vom gestiona în favoarea businesului, indiferent cum va fi acesta. Punctele principale ale strategiei Europrod rămân în continuare: îmbunătățirea continuă, calitatea și siguranța produselor și serviciilor asociate, grija față de angajați.