FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei din ultimul deceniu

„Adaptare” e cuvântul ce defineşte cel mai bine evoluţia noastră din ultimii ani. Pentru noi şi industria în care activăm, adaptabilitatea este crucială pentru supravieţuire, într-o piaţă aflată în schimbare rapidă, lovită în ultimii ani de câteva încercări majore. Lucrurile acum se află într-un plan relativ stabil, să nu uităm însă de cele trei evenimente importante care au afectat industria de panificaţie şi patiserie: pandemia, criza energetică şi războiul din Ucraina. A fost nevoie atunci de o reorganizare internă rapidă a resurselor de orice natură – umane, logistice şi tehnologice. Ce am învăţat în ultimul deceniu este că trebuie să fii dispus să îţi asumi riscuri calculate pentru a rămâne pe piaţă şi pentru a oferi clienţilor produse noi în portofoliu, având în acelaşi timp focus pe echipe, oameni și nevoile lor. Aşa am reuşit să transformăm afacerea noastră de familie dintr-o moară în unul dintre jucătorii importanţi în piaţa de panificaţie de patiserie congelată. Anul acesta aniversăm 30 de ani de activitate, un moment important pentru noi.

Exclusiv Forbes. Liga campionilor în business: care sunt companiile care au reușit să crească 10 ani la rând și au avut permanent profit

Strategia de business din ultimul deceniu

Orice industrie fără inovaţie şi creativitate nu are nicio şansă să se dezvolte, iar în domeniul nostru asta se transpune în a aduce inovaţie într-un produs atât de clasic cum este pâinea. În plus, a trebuit să facem asta la nivel industrial. Atenţia noastră din ultimii ani a fost extinderea companiei şi a echipelor noastre de producţie, cu noua fabrică din Cataloi, precum şi dezvoltarea continuă a capitalului uman. Focusul nostru este pe client şi nevoile lui, iar cererea la nivel internaţional pentru produse de panificaţie şi patiserie a crescut, aşa cum s-a putut observa în ultimul deceniu. A fost nevoie de o extindere a operaţiunilor, extindere susţinută de parteneriate strategice şi transformare digitală.

Liderii de business și profitul

Liderii de afaceri ar trebui să vadă profitul ca pe un instrument vital pentru măsurarea sănătății financiare a organizației lor. Reprezintă recompensa financiară pentru riscul și efortul întreprins de conducerea companiei şi echipele din producţie. Îl vedem o componentă esențială a strategiei globale de business a unei companii. Deși nu este unicul scop al unei afaceri, este esențial pentru sustenabilitatea și creșterea pe termen lung a unei companii. Să nu uităm că profitul este o resursă importantă care ne ajută să reinvestim în afacere, în cercetare şi dezvoltare. Cu toate acestea, profitul nu ar trebui să fie singurul obiectiv al unei strategii de business. În cazul Lidas, strategia de business pleacă de la înţelegerea profundă a clientului care duce la o dezvoltare continuă de produse noi sau îmbunătăţirea celor existente. Acest lucru implică multă inovaţie şi creativitate, atunci când îţi doreşti, ca şi companie, să realizezi strategia companiei implicând colegii şi echipele de lucru în fiecare pas, cu atenţie reală la nevoile lor.

Diferențiatorii companiei

Suntem moderaţi în a discuta despre factorii diferenţiatori. Suntem conştienţi că într-un domeniu ca al nostru, cel al panificaţiei şi al patiseriei, ceea ce te diferenţiază pot fi mici variaţiuni ale produselor şi strategia de poziţionare pe piaţă. Vorbim despre o industrie cu marje de profitabilitate foarte mici, care tind spre zero. Ce ne-a ajutat în ultimii ani este un control al proceselor de business şi al costurilor cât mai detaliat. De asemenea, ne-am asumat un rol de formator al capitalului uman în regiune, am lucrat şi lucrăm permanent pentru a ne asigura că Lidas este printre primele alegeri de angajator, recunoscut pentru oportunităţile de creştere în cadrul companiei. În acest fel ne asigurăm că elementul esenţial în orice business, omul, creşte alături de noi şi odată cu compania.

Strategia de business pentru următorul deceniu

Ne concentrăm atenţia în continuare în proiectul de transformare organizaţională şi optimizare a proceselor, precum şi pe digitalizarea operaţiunilor. Trebuie să ţinem pasul cu cele mai recente progrese tehnologice din industrie, iar asta implică investiţii în cercetare şi dezvoltare şi integrarea rezultatelor în liniile de producţie. Un aspect la care lucrăm continuu este concentrarea pe client. Prioritizăm nevoile şi preferinţele lor, iar noile linii de producţie ale fabricii din Cataloi, care va utiliza cele mai moderne tehnologii, vor permite customizarea produselor în funcţie de cerinţele clientului.