FacebookTwitterLinkedIn

Cu aproape jumătate de milion de turiști anual, Dino Parc Râșnov este cel mai vizitat parc tematic din România.

Dino Parc Râșnov a încheiat anul 2023 cu rezultate semnificative. Potrivit reprezentanților companiei, peste 455.000 de turiști au vizitat în 2023 parcul.

De asemenea, aceștia au oferit anul trecut gratuitate pentru școlari, preșcolari și profesorii însoțitori, astfel 55.000 de copii și cadre didactice au vizitat parcul în cadrul programelor Școala Altfel și Săptămâna Verde.

„Suntem, de departe, destinația preferată a familiilor cu copii de toate vârstele, copii dornici să se joace în natură, într-un cadru propice relaxării, dar și al descoperirii informațiilor despre cei 120 de dinozauri, în mărime naturală, atestați științific. Vin și revin cu bucurie pentru că, an de an, investim în dezvoltarea parcului, propunem noi și noi activități creative, educative, incitante, pentru a menține ridicat interesul și dorința de a ne vizita și de a participa la experiența unică pe care o oferim”, a subliniat Adrian Apostu, manager general al Dino Parc Râșnov, care a subliniat și că în 2024 vor continua investițiile pentru expunerea celor mai mari dinozauri animatronici, pentru instalarea unor locuri de joacă exclusiviste, care păstrează tematica parcului, dar și pentru amenajarea unor noi spații expoziționale, în colaborare cu parteneri de prestigiu din țară și din străinătate.

Conform unui studiu realizat în perioada 8 – 15 februarie 2024, Dino Parc Râșnov este o destinație preferată de familii în proporție de 88%, iar peste 83% dintre respondenți au apreciat cel mai mult expoziția celor 120 de dinozauri în mărime naturală, urmată de vulcanul și platforma care simulează o erupție și un cutremur (5%). Cei mai mulți vizitatori au venit din București și Ilfov (21,6%), Brașov (7,06%), Constanța (5,82%). În ceea ce privește turiștii străini, majoritatea celor care au vizitat parcul au fost din Republica Moldova (58,86%), Spania (9,8%), Germania (7,84%) și Israel (7,84%).

Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și un muzeu în aer liber. Parcul are o suprafață de 4 hectare, pe care se întinde un traseu cu peste 120 de dinozauri în mărime naturală. Printre alte activități regăsite în parc se numără un traseu de aventură în copaci, două locuri de joacă pentru copii, o cameră labirint cu lasere, un atelier de pictură pentru copii, un cinematograf 9D și unul în aer liber, precum și diferite expoziții științifice naționale și internaționale.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania