FacebookTwitterLinkedIn

Anul trecut, companiile de asigurări din România au achitat despăgubiri în valoare de peste 169 milioane de lei pe baza polițelor de asigurare pentru locuințe, conform datelor furnizate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR). Această sumă reprezintă o creștere de 63% față de valoarea achitată în 2022, care a fost de peste 103 milioane de lei.

Circa 85% din aceste despăgubiri, adică 145 milioane lei, au fost plătite pe baza polițelor facultative pentru locuințe, înregistrând o creștere de aproximativ 44% față de anul precedent.

Alexandru Ciuncan, președinte și director general al UNSAR, a subliniat importanța protejării locuințelor, în special având în vedere evenimentele care au afectat proprietățile în 2023. El a reiterat necesitatea ca fiecare persoană să aibă grijă de locuința sa și să fie pregătită pentru orice eventualitate.

Asigurarea facultativă de locuință oferă acoperire pentru o gamă largă de riscuri, inclusiv dezastre naturale, incendii, furturi sau daune ale bunurilor electronice/electrocasnice.

Alina Bărbulescu, specialist în asigurări de bunuri și proprietăți la UNSAR, a evidențiat importanța asigurărilor facultative, mai ales în contextul în care doar unul din zece români este pregătit financiar în caz de dezastru. Ea a subliniat că accesarea unei asigurări facultative ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare individ.

UNSAR reprezintă 22 de companii de asigurări din România, care dețin o cotă de piață de peste 90%. Organizația este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.