FacebookTwitterLinkedIn

Compania Diehl Controls, parte a grupului Diehl Group, a marcat începerea lucrărilor de construcție pentru noua sa fabrică din Brașov, proiect de care se ocupă dezvoltatorul de centre logistice și industriale CTP. Producția va începe la jumătatea anului 2024, iar până în 2027, aproximativ 600 de angajați vor fabrica până la douăsprezece milioane de sisteme electronice anual.

„Până la începerea producției de la jumătatea anului 2024, vom construi o clădire durabilă cu o infrastructură solidă împreună cu partenerul nostru de proiect, CTP și angaja peste 100 de persoane cu înaltă calificare,” spune Josef Fellner, CFO al Diehl Controls.

În Brașov se va lucra în special pentru segmentul pompelor de căldură, unde compania vede un potențial imens de creștere, mai ales în contextul actual. Astfel, sunt estimate comenzi ferme pentru facilitatea din România până cel puțin în 2028. De asemenea, Diehl prevede pe viitor înființarea unei noi unități de producție în țara noastră, din divizia de Defence, care aduce afaceri anuale de 800 de milioane de euro.

Diehl Controls are peste 3.500 de angajați la nivel mondial și dezvoltă și produce sisteme și circuite electronice pentru produse electrocasnice, respectiv mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase sau frigidere, precum și pentru sisteme HVAC/R (tehnologie de încălzire, ventilație, aer condiționat și refrigerare) sau sisteme de gestionare a bateriilor (BMS). 

Pe lângă Wangen im Allgäu și Namysłów din Polonia, Brașov va deveni cel de-al treilea hub de producție din Europa pentru Diehl Controls. Printre factorii care au contribuit la alegerea Brașovului se numără și faptul că orașul beneficiază de personal de înaltă calificare, grație sistemului de învățământ dual prezent aici. Compania intenționează să angajeze între 500 și 600 de persoane până la sfârșitul anului 2027, de la angajați pentru producție la ingineri pentru cercetare și dezvoltare și până la angajați cu experiență în managementul afacerilor. Până la începerea producției, în vara anului 2024, vor fi instruiți peste 100 de angajați, în principal în producție. Pregătirea lor va avea loc în avans la unitatea de producție din Polonia, spun reprezentanții companiei. 

Pe parcursul a 10 ani, participanții la proiect vor investi aproximativ 40 de milioane de euro în fabrica de 18.000 de mp din nordul Brașovului. Terenul de pe Bulevardul Griviței se întinde pe o suprafață de peste 125.800 de metri pătrați și este situat în zona industrială, cu acces facil către centrul orașului. 

Diehl Controls colaborează cu dezvoltatorul proiectului, CTP România, care construiește centrala în conformitate cu specificațiile tehnice, comerciale și juridice individuale și apoi o închiriază către Diehl Controls România. Potrivit proiectului, clădirile vor fi izolate foarte eficient și echipate cu panouri fotovoltaice instalate pe acoperiș, iar pompele de căldură proiectate astfel încât încălzirea să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2.