FacebookTwitterLinkedIn

Deloitte România a asistat Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, în obținerea creditului de 325 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank.

Banii vor fi folosiți pentru finanțarea parțială a preluării acțiunilor Exxon Mobile Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), care deține 50% din proiectul de gaze de la Marea Neagră Neptun Deep. Facilitatea de împrumut a fost acordată pe o perioadă de cinci ani și este corelată cu performanța financiară generală a Romgaz.

„Acest acord constituie prima etapă de finanţare necesară Romgaz în contextul proiectului Neptun Deep, urmând ca după finalizarea tranzacţiei de achiziţie a acţiunilor EMEPRL să demarăm formalităţile asigurării viitoarelor finanţări necesare grupului Romgaz pentru dezvoltarea proiectului Neptun Deep”, a declarat Răzvan Popescu, Director Economic, Romgaz.

Tranzacția în urma căreia Romgaz va prelua acțiunile ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited a fost aprobată în decembrie 2021 de către acționarii producătorului de gaze naturale pentru un preț de achiziție de 1,06 miliarde de dolari. Tranzacția urmează să fie semnată după ce va obține aprobarea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor în data de 28 aprilie 2022.

În prezent, proiectul de mare adâncime Neptun Deep, cu zăcăminte estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi, este deținut în cote egale de ExxonMobil şi OMV Petrom.