FacebookTwitterLinkedIn

Autonom a finalizat tranzacția prin care preia Țiriac Operating Lease, un business cu venituri anuale de 19,3 milioane de euro. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția.

Astfel, compania de mobilitate deținută de Dan și Marius Ștefan (foto) depășește pragul de 10.000 de mașini în leasing operațional și își întărește poziția pe piața.

ȚȚiriac Operating Lease (cu denumirea comercială înregistrată Premium Leasing SRL) activează pe piața locală începând din anul 2003. Compania are active în valoare de 48,9 milioane de euro și o flotă de peste 2.600 de mașini.

„Astăzi marcăm startul unei noi etape de dezvoltare a Autonom Lease, divizia de leasing operațional din cadrul Grupului Autonom. Această tranzacție reprezintă o punte de creștere spre a oferi soluții moderne de mobilitate adaptate nevoilor și contextului, unei baze de clienți extinse. Piața globală de mobilitate se schimbă accelerat și împreună cu echipa Țiriac Operating Lease, ne dorim să valorificăm punctele forte ale fiecărei companii, pentru a le oferi clienților noștri servicii personalizate și flexibile, care să ajute la optimizarea afacerilor într-un context tot mai volatil.”, a declarat Dan Ștefan, co-fondator Autonom.

Autonom a mai achiziționat, în iulie 2018, divizia de leasing operațional din cadrul Băncii Transilvania.

Consultanții implicați în realizarea acestei tranzacții au fost RTPR și Taxhouse pentru Autonom, respectiv Filip & Company pentru Grupul Țiriac.