FacebookTwitterLinkedIn

Cu ocazia Mărțișorului din acest an, Atelierul de Carte și-a propus plantarea a 6 milioane de semințe de mesteacăn. „Nu putem face asta singuri, avem nevoie și de ajutorul tău. Noi am cumpărat semințele pe care le vom insera în hârtie manuală, reciclată”, anunță Atelierul de Carte.

Semințele sunt inserate în interiorul unor mărțișoare plantabile, însoțite de șnururi albe sau roșii, în plicuri albe sau craft. Prețul unui mărțișor este de 5 lei, iar comanda minimă de 30 bucăți.

În ultimii 20 de ani, Atelierul de Carte a reușit să recicleze 125 de tone de hârtie, 2.500 de copaci și să livreze 500 milioane de semințe de flori în hârtie.

Pornit de Răzvan Supuran în 2002, Atelierul de Carte are scopul „de a revitaliza şi conserva un meşteşug ce stă la fundamentul culturii universale. Facem hârtie manuală după rețete proprii, cu insert de flori, semințe, nisip, condimente sau mătase, și făurim obiecte unice, convinși că fiecare vorbeşte prin sine, asemenea unui obiect de artă.”

Răzvan este singurul meșteșugar de carte din munții Apuseni. Născut în Țara Zarandului, acum locuiește pe Valea Ribicioarei, alături de Carmen și cei doi fii ai lor, Hari și Sarmis.

După ce a studiat filosofia la Cluj, Răzvan a devenit corespondent pentru PROTV. La 30 de ani, și-a dat seama că meseria de jurnalist nu-l realiza suficient. Și-a amintit de copilăria sa și dragostea față de carte. S-a mutat la țară, în Apuseni, împreună cu familia sa, iar acolo face și preface hârtia manuală.

Printre cele mai importante proiecte ale Atelierului de Carte se numără revista Mețeriașii – Foae cu mâini, Cabina de Proiecție din curtea MȚR, Căsuța din Povești, LUMINISH.