FacebookTwitterLinkedIn

Meteorologii au anunțat cod portocaliu de viscol în 21 de județe din țară și vizibilitate extrem de redusă. La peste 1.600 de metri altitudine vântul suflă cu peste 140 km pe oră. Avertizările, spun meteorologii, sunt valabile până luni dimineață. În paralel, mai mult de jumătate din țară este sub cod galben de vânt.

Codul portocaliu este valabil de duminică, ora 10.00, până luni la ora 8.00 la munte, la altitudini de peste 1.600 de metri. Meteorologii au anunțat că este vânt cu rafale de peste 120 – 140 km/h, viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. Local ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpații Orientali.

Sunt vizate de codul portocaliu județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Caraș Severin, Hunedoara, Alba și Cluj.

O altă alertă de cod galben a fost emisă pentru intervalul duminică ora 10.00 – luni ora 10.00, când în Transilvania, nordul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55 – 65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h.

Vântul va continua să aibă intensificări și pe parcursul zilei de luni, 31 ianuarie, în nordul Moldovei și la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.