Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Cum își petrec românii timpul liber? Cât mai ieftin…

Românii  preferă să facă în timpul liber activități simple, cât mai puțin costisitoare, arată un studiu al companiei Reveal Marketing Research. Jumătate dintre ei aleg să petreacă timpul în casă, mai ales femeile (54,5%). Nu există un apetit pentru activitățile culturale, creative sau care să le dezvolte noi abilități sau să le îmbunătățească sănătatea.
romani_la_plimbare.jpg

România este cunoscută ca una dintre țările cu un nivel mediu al fericirii (48/156 în lume, respectiv 22 în Europa), iar unul dintre factori poate fi petrecerea timpului liber.

Reveal Marketing Research a realizat, în octombrie, un studiu despre cum aleg românii să-și petreacă timpul liber. Acesta a utlizat un eșantion reprezentativ de 1.002 persoane din mediul urban, 485 de bărbați și 520 de femei, cu vârsta de peste 18 ani.

Cât de des ies românii în oraș

Unul din patru români iese în oraș de 2 sau 3 ori pe săptămână, iar dintre aceștia cei mai mulți (31,3%) au între 35-44 de ani. Stabilitatea financiară le oferă acestora posibilitatea de a se bucura de timpul liber.

De ieșiri mai dese (4-6 ori pe săptămână) se bucură mai puțin de unul din zece români. În acest segment extrem de activ, femeile sunt de cinci ori mai numeroase decât bărbații, raportul fiind de un domn la cinci doamne.

Mulți români sunt mai ponderați, alegând să iasă o dată pe săptămână (16,1%) sau chiar mai rar, de 2-3 ori pe lună (17,4%).  Unul din zece români nu obișnuiește deloc să iasă din casă. În această tipologie se încadrează fie cei foarte tineri (18-24) sau cei de peste 55 de ani.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE DOCUMENTARE – OCTOMBRIE 2019

Activitățile alese în timpul liber

Cele mai populare activități în rândul românilor sunt și cele mai necostisitoare. Peste 50% dintre respondenți preferă să asculte muzică, să vizioneze filme, să iasă la plimbare în parc, sau pur și simplu să se relaxeze.

Gadgeturile joacă un rol important în petrecerea timpului liber. Românii, dar în special tinerii și cei trecuți de 55 de ani (61,8%), adoră să se joace pe telefon, calculator sau consolă. De asemenea, indiferent de vârstă, peste 40% din cei intervievați declară că își petrec orele libere accesând rețele sociale.

Rezultate peste medie întâlnim la tinerii sub 25 de ani care preferă să gătească, în timp ce adulții între 35-44 de ani manifestă interes sporit pentru sport și mișcare.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – OCTOMBRIE 2019

Ieșirile în oraș sau vizitele la rude și prieteni sunt modalități de relaxare și socializare preferate în general de jumătate dintre tineri. Pe măsura ce înaintează în vârstă, românii sunt mai puțin interesați de aceste aspecte, ajungând să fie alese doar de un sfert dintre respondenții mai bătrâni.

Aproximativ unul din trei români este pasionat de citit sau de călătorii, în timp ce doar unul din cinci alege să facă drumeții sau fotografii, procentele fiind mai mari în rândul tinerilor.

Dintre activitățile cele mai puțin populare fac parte participarea la târguri, expoziții și evenimente culturale, frecventate de aproximativ unul din zece români.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii