FacebookTwitterLinkedIn

CTP N.V., cel mai mare dezvoltator și operator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din UE în funcție de suprafața închiriabilă brută (GLA), listat la bursă, a încheiat astăzi o obligațiune verde pe patru ani în valoare de 700 de milioane de euro, în cadrul programului său de obligațiuni pe termen mediu (EMTN) în valoare de opt miliarde de euro.

Cererea totală pentru această emisiune a atins un vârf de aproximativ 1,3 miliarde de euro pe o piață de emisiuni foarte activă la începutul noului an. Prețul cuponului anual din tranșa pe patru ani din ianuarie a fost fixat la 0,875%, comparativ cu 0,625% pentru obligațiunile verzi pe cinci ani ale CTP emise în septembrie 2021, reflectând creșterea ratelor de piață pe fondul unor așteptări mai mari privind inflația.

Costul mediu al datoriei companiei a scăzut la 1,14% de la 1,19% din septembrie 2021. Durata datoriei CTP este acum de 5,9 ani față de 6,2 ani.  

În 2021, CTP a fost cel mai mare emitent de titluri de creanță certificate ESG din sectorul imobiliar european, cu un total de 2,5 miliarde de euro plasate în cinci tranșe distincte pe parcursul anului, inclusiv cel mai mic cupon atins vreodată, de 0,5%, pentru o companie imobiliară cu active concentrate pe piețele din Europa Centrală și de Est.

Richard Wilkinson, directorul financiar al CTP, a declarat: “CTP a decis să se întoarcă pe piețele de capital la începutul anului pentru a asigura prețuri competitive pentru portofoliul nostru de dezvoltare în rapidă expansiune de active industriale și logistice durabile și pentru a ne asigura finanțarea pentru restul anului. Considerăm că, în condițiile în care ratele dobânzilor sunt în creștere, iar așteptările de inflație mai mari se integrează în piețele de obligațiuni, acesta a fost un moment bun pentru a emite a opta obligațiune. Suntem foarte mulțumiți de cererea din partea investitorilor și de nivelul de preț pe care l-am atins, în ceea ce a fost una dintre cele mai aglomerate perioade înregistrate pe piețele de euroobligațiuni. Am înregistrat o cerere mai mare decât până acum, aproximativ 90% dintre investitori având o orientare de investiții ecologice.”