FacebookTwitterLinkedIn

După o creștere spectaculoasă pe fondul pandemiei, domeniul IT a intrat într-o fază de recalibrare – atât în România, cât și la nivel mondial, companiile au făcut restructurări, pe fondul scăderii solicitărilor de soluții și servicii IT&C.

„Dacă, în primele șase luni ale anului trecut, am înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de peste 16%, creșterea din acest an a fost de numai 5,8 procente. Pe lângă situația dificilă la nivel global, se adaugă incertitudinile de ordin fiscal din România, care nu fac decât să îngreuneze și mai mult lucrurile,” a declarat CEO-ul EXE Software, Sorin Cosmescu.  
În 2023 compania a pus accentul pe consolidarea cunoștințelor tehnice ale echipei, prin cursuri, certificări și recrutarea de noi talente, revizuirea și includerea de noi functionalități în produsele proprii -esFields, Delta System și ProHR- și în adoptarea de noi tehnologii, accentul fiind pus pe inteligența artificială, mai precis tehnologia OpenAI.

„Nu în ultimul rând, am intensificat acțiunile de marketing și vânzări, iar rezultatele nu au întârziat să apară – am câștigat doi noi clienți importanți: o companie anglo-americană, care activeaza la nivel global și o companie românească de renume la nivel local.
Pentru anul următor, suntem încrezători că lucrurile vor reintra în normal, căci domeniul IT propune în continuare tehnologii noi și interesante, care oferă posibilități mari de automatizare și, implicit, de reducere a costurilor. În plus, atât companiile din sectorul privat, cât și cele din sectorul public sunt departe de a fi încheiat procesul de digitalizare, condiție necesară în contextul global actual”, a completat Sorin Cosmescu. 

Per total, creșterea în domeniul IT a încetinit, întocmai cum indicau previziunile de la început de an. În plus, în contextul efectelor pandemiei, a crizei energetice si a conflictului din apropierea țării, eventuale modificări fiscale, printre care și posibila anulare de scutire a impozitului pe salariu, ar dăuna major și ar produce un dezechilibru într-unul dintre cele mai mari și eficiente industrii din țară.
EXE Software este una dintre cele mai mari companii românești de IT din țară, înființată în anul 2001, cu produse și servicii livrate în cinci din cele șapte continente ale lumii. Organizația este specializată în furnizarea de soluții și servicii IT de tip enterprise.